Hier bent u: Verslagen > 2010

2010


Afsluitrit van 24 oktober 2010
 
Harwil: Na het teleurstellende bericht dat het kleiduivenschieten niet door ging, heeft onze penningmeester toch nog op korte termijn een andere seizoensafsluiting kunnen regelen. We werden om 17:00 uur verwacht bij Breeland in Annen waar iedereen per auto aankwam, behalve één lid die weer-en-wind trotseerde om vanuit het Groningerland toch op de motor te komen. En natuurlijk de buren van Breeland, die kwamen gewoon op de fiets. In totaal waren we met zo’n 22 personen wat toch weer een leuke opkomst was. Voor het kanoën was het te koud, dus het werd een activiteit die "onder dak” plaatsvond in de vorm van het Hup Holland Hup spel. De openhaard brandde al lekker en na de koffie met Drentse ....... (geen idee hoe het heet, maar het was wel lekker) kregen de teamcaptains uitleg over hoe het spel gespeeld moest worden, daarna werden de teams aan de hand van het 1,2,3 systeem samengesteld. Het spel bestond uit een memoryspel, 3 puzzels, een vragenspel over de Flint'n Rieders en verkeer, en een parcours waarbij je opdrachten vanaf een karretje moest uitvoeren. Daarna was er nog een muziekquiz waarbij er aardig wat addertjes onder het gras zaten (bijv. wie was de eerste drummer van The Golden Earring). Tijdens de puntentelling werden ons de juiste antwoorden doorgegeven en het bleek dat team blauw de winnaar was, dit is opzich heel apart want ik zat ook in team blauw maar ik win nooit iets. Inmiddels was het buffet al klaargezet wat bestond uit diverse salade’s, een vlees- en visschaal, en diverse warme gerechten zoals saté, rijst en stoofschotels. Als toetje werd er een grote ijstaart geserveerd die ook erg goed smaakte. Kortom; het was weer een gezellige bijeenkomst waarbij de tijd voorbij vloog.
 

Nazomerweekend van 17 t/m 19 september 2010

Ria G.:
Vrijdagmorgen 17 september 2010 meldden zich twaalf Flint'n Rieders in Borger om te beginnen aan een lang weekend naar de Harz. Of de weergoden ons gunstig gezind waren zou het komend weekend nog moeten blijken. We hebben de afgelopen tijd meer dan genoeg hemelwater ontvangen.
De toercommissie had weer een mooie route uitgezocht met mooie binnendoorweggetjes. Een van de Flint'n verloor onderweg haar tas met haar Nordic-walkingstokken erin. Henk de G. was zo vriendelijk om ze op te halen waarna ze opnieuw, ditmaal stevig, werden vastgebonden.
Onze  koffiestop was in Café Am Urtlanderdom waar de koffie met taart gretig werd genuttigd. Hierna ging de groep weer verder richting eindbestemming: Pension Felsengrund in Bad Süderode. Deze accommodatie wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Ottens, afkomstig uit Peize.
In 2008 hebben zij meegewerkt aan het TROS tv-programma "Ik vertrek" . In augustus jl. is deze uitzending herhaald.
Het echtpaar André en Betty  begroetten ons buitengewoon gastvrij. Het pension heeft vroeger dienst gedaan als een sanatorium voor diaconessen. Een leuke fotowand in de gang herinnerde nog aan deze tijd.  De entree, een metershoge voordeur, was voor Jan Mook moeilijk te openen. Het driegangen diner was uitstekend verzorgd evenals het ontbijt.  Sommige leden gingen na het avondeten nog een wandeling maken en anderen besloten vroeg naar bed te gaan. De volgende morgen bleek een van de vrouwelijke Flint'n Rieders ziek. Zou zij het woord sanatorium iets te letterlijk hebben genomen? Of kwam het door haar kamergenoot, die de hele avond had gesproken over "een lekker ding" die ze heeft ontmoet. De zieke, ikzelf dus, bleef die dag achter in het hotel met de goede zorgen van André en Betty. 's Avonds hadden de andere deelnemers genoeg te vertellen over de gereden toertocht door de Harz. Ze waren onderweg een vijftigtal loslopende koeien tegengekomen en hadden zo nu en dan een kleine regenbui gehad. Al met al hadden ze een mooie toertocht door de Harz gereden.
 Zondagmorgen ging de groep weer huiswaarts. Ria, die nog niet volledig hersteld was, liet haar motor achter en ging bij Albert Jan achterop de motor.  Ook deze dag hadden we over de weergoden beslist niet te klagen. Een mooi zonnetje heeft ons nagenoeg de hele dag gevolgd. Onderweg passeerden ons een kleine vijfhonderd motoren die een MO-GO toertocht reden. Indrukwekkend was het om zoveel motoren samen te zien rijden.
In Porta Westfalica ging de groep lunchen in Landgasthaus Alte Schule. Nog nooit zo'n eetgelegenheid aangetroffen met zoveel brokante of gewoon in het Nederlands "ouwe troep". Werkelijk alles was daar te koop. De moeder van de uitbaatster was al even markant. In het theater had deze goed uitziende dame van 84 zeker niet misstaan. Als een ware ballerina in klederdracht serveerde zij de gerechten. Ook een voordracht uit eigen werk viel ons ten deel. Al met al zeer vermakelijk in de positieve zin wel te verstaan. Hierna gingen wij verder richting Borger. Onderweg nog een keer met een pontje overgestoken en rond 20.00 uur arriveerde de groep bij hotel Bieze. Nadat enkele leden nog een kopje koffie hadden genuttigd ging ieder weer huiswaarts.
Rest mij Hunsow Motoren te bedanken voor het kopje koffie bij het vertrek; de toercommissie voor het uitzetten van de mooie toertocht in de Harz; Albert Jan voor de lift achterop de motor en de familie Ottens van Pension Felsengrund voor hun gastvrijheid tijdens ons verblijf.


Nazomerrit van 5 september 2010

Jan M.:  Bij de start bleken we met 9 motoren en 11 personen te zijn. Een leuk groepje om een dagje te sturen. Uitgezwaaid door Willem gingen we op pad richting Duitsland. Het weer zat ons gelukkig ook mee, een lekker temperatuurtje, regelmatig een zonnetje en weinig wind. Wat is het gebied zo net over de grens toch mooi en vooral rustig. Jans had een mooie afwisselende route uitgezet die ons vaak over verrassend mooie weggetjes voerde. Als je niet weet dat je in Noord-Duitsland rijdt zou je denken ergens in een Nederlands landschap te rijden met z’n kanaaltjes, sloten en ophaalbruggetjes. Het weer was aangenaam genoeg om buiten op het terras van onze koffie te genieten. Na weer een paar uur sturen was de inwendige mens weer aan de beurt. Onze keuze viel op een Chinees. We hebben nog wel buiten onze keuze gemaakt maar het werd toch wat frisjes, daarom maar binnen van de maaltijd genoten. Kortom een leuke rit.
 

Pre vakantierit van 4 juli 2010

Harrie O.:
Het was een zeer succesvolle pre zomerrit. Deze werd gereden door 5 Flintn, de diehard toerrijders. De rit was mooi, het weer was meer dan uitstekend, 1 flint die zich had verslapen en vervolgens ons wou inhalen want hem ook letterlijk is gelukt en vervolgens moesten wij hem weer inhalen, de mosterdsoep was heel duur, motoren zijn beslist niet breder dan 2 meter(!!),  2 veerponten blijft kicken, een Harley die klinkt als een trekker, plassen op een "afwerkplaats" langs de N34 is geen goed idee, kortom alle ingrediënten voor een zeer geslaagde toertocht. 
 


Zomerweekend van 18 t/m 20 juni 2010

Ria G.:
Dag 1: Rond 08.00 uur verzamelden zich 12 Flinten (nummer 13 zou de volgende avond nakomen vanuit Frankrijk) bij Hunsow motoren in Borger voor een weekendje Bergen. Na eerst nog een kopje koffie te hebben gedronken, ging de groep op weg richting Noord Holland. Omstreeks half 11 was het tijd voor de eerste koffiestop. We belandden in een gezellige kroeg waar de open haard genoeglijk brandde. Na ons tegoed te hebben gedaan aan koffie met krentenwegge of appelgebak ging de groep weer verder. In de jachthaven in Lelystad was een trendy eetcafé met een mooi uitzicht over het IJsselmeer. Een prima locatie voor de lunch. Eén van de vrouwelijke deelnemers (ikzelf dus) kwam een bekende uit haar woonplaats  tegen. Zij begroette deze hartelijk en  voor sommigen waarschijnlijk iets te innig. Men wilde er wel even een digitale foto van maken voor het thuisfront. Albert Jan: " deze goeduitziende vrolijke 40 plusser is al jaren mijn tandarts”!! Vol goede moed, want het weer was er niet beter op geworden, vervolgden wij onze weg door de polder. Eenmaal op een pontje aangekomen waren wij getuige van een kleine aanrijding tussen 2 auto`s. Om  17.00 uur kwamen wij aan in ons hotel waar wij een goed verzorgde broodmaaltijd kregen aangeboden. Met onze wandelschoenen aan en met onze stadgids Gerrit maakten wij ons op voor een wandeling door de Goudkust van Bergen. In het centrum aangekomen gingen we linea- recta naar de kroeg "Het Zeepaardje”, waar iedereen al snel in de oranjestemming kwam.
Dag 2: Zaterdagmorgen waren diverse deelnemers al in het oranje gehuld. We zouden tenslotte de wedstrijd Nederland-Japan gaan volgen in Volendam. Onderweg naar onze bestemming kwamen wij door menig pittoresk West-Fries dorpje. Maar daar dacht niet iedereen zo over.  Een bijrijdster vond het maar een armzalig zooitje; al die kleine dorpjes. In Volendam gingen we naar Café "de Groene” om de wedstrijd te volgen. Een matige wedstrijd viel ons ten deel, maar het gaat tenslotte om de punten. Daarna kregen wij nog een klein uurtje om over De Dijk van Volendam te flaneren. De drie motorbabes Henni, Carolien en Ria besloten een hulle te kopen. De dames waren druk doende met hun toeristische fotosessie toen een dame uit Argentinië met hen op de foto wilde. Geen bezwaar uiteraard, wie wil er nu niet beroemd worden. Rond vier uur gingen weer op weg richting Bergen over vele mooie dijkweggetjes. Bij het hotel aangekomen bleek Henk al te zijn gearriveerd, terug van een 10-daagse met een andere motorclub. De avond daarvoor hadden we besloten te gaan eten bij de Italiaan in het dorp. Alleen de bediening in het etablissement was matig; beslist geen mediterraanse zonnestraaltjes. Na het eten gingen we rechtstreeks naar de kroeg waar we de vorige avond ook al hadden vertoefd. Het gegiste druivensap uit Frankrijk vloeide weer rijkelijk.
Dag 3: Zondag vertrokken wij om 9.00 uur richting huis. Maar niet voordat we eerst over de Afsluitdijk waren gegaan. Waren we daar ook al niet dag 1 overgegaan of was het de dijk Enkhuizen-Lelystad? "Mieke, binnenkort kom ik bij je voor bijscholing in topografie”. Daarna volgde nog een mooie tocht door Gaasterland. Het blijft een prachtige omgeving waar je niet uitgekeken raakt. Rond de middag hadden we nog een stop in Giethoorn. Hierna gingen Mieke en Gerrit naar Emmen. De rest vertrok richting Borger of kwamen er  Flintenleden uit Amsterdam? Rest mij nog de toercommissie hartelijk te bedanken voor het geslaagde zomerweekend. En Hunsow Motoren bedankt voor jullie gastvrijheid en de koffie.

 

Eerste Windstreekrit van 9 juni 2010
 
Jan M.: Onze eerste avondrit, de eerste windstreekrit genoemd, zit erop. Als je kijkt naar het verloop van deze stemdag voor de 2e kamerverkiezingen dan had je alle reden om te denken "ik voel nattigheid”. Donkere wolken hadden zich samengepakt, letterlijk in de lucht en figuurlijk boven onze christelijke partijen. Of er een clausaal verband is tussen de teloorgang van de christelijke partijen en de donkere hemel weet ik niet maar ons groepje onschuldige motorrijders is een nat pak bespaard gebleven. Een select groepje bestaande uit Renate,  John-Paul, Lucas, Albert-Jan, Jan (schrijver) en de nestor van onze motorclub Willem, hadden het aangedurfd. Mooie afwisselende rit met een prettige buitenluchttemperatuur, na afloop hebben we zelfs buiten op het terras van Hotel Bieze een kop koffie kunnen drinken. Resultaat van dit alles? Alle verkiezingspaniek, geneuzel, voorspellingen, winst en verlies zijn bij ons gereduceerd tot windgeruis.
 

Posbankrit van 6 juni 2010
 
Henk: OP TIJD WEG. Ja nadat we kennisgemaakt hebben met ons - oudste lid, tevens erelid -  Geert Feitsma die zijn praatje nog wel kan doen. Een echte Flint dus. En dan rijden we met elf leden en twee gastrijders op 12 motoren van de parkeerplaats bij Bieze in Borger richting Ees. Hier gaat het fout en worden we direct al geconfronteerd met het fenomeen eigenwijze navigatie systemen. De Garmin van voorrijder wilde een andere kant op dan de toercommissie had uitgezet. En dat kan natuurlijk niet. Dus de toercommissie overlegt en regelt het weer zodat we de goede kant op kunnen en rijden binnendoor richting Hardenberg en Hellendoorn. Dat er dan leden zijn die niet zo lang kunnen wachten begrijp ik wel, zij snappen niets van al die moderne apparatuur en hunkeren er weer naar om met de ouderwetse kaart en routerol op stap te gaan. Maar goed dit bewuste lid is dus wel in zijn eentje aangekomen waar we met zijn allen koffie gingen drinken. Wij zaten met zijn allen al aan de koffie op een terras aan de Holterbergweg toen de Lonely Rider aankwam. Hij voegde zich bij ons – genoot van zijn koffie - en we zijn gelukkig samen verder gereden. Onderweg nog een aantal keren tegenstribbelingen van De Garmin maar omdat er meerdere begeleiders zijn komt het altijd weer goed. Mochten we een keer verkeerd rijden – wat volgens mij niet kan – dan staat er meestal een breed grijnzende laatste man ons de juiste weg te wijzen. We hebben mooi weer getroffen en de temperatuurmeter van één van de beste uitgeruste motoren gaf 29,5 ºC aan. Dus zon veel zon. Maar ook af en toe een paar druppen een buitje voor het stuiven zeg maar. We reden door schitterende gebieden met veel natuurschoon en rijkdom. We kwamen er ook achter dat wegen in Overijssel beter onderhouden zijn dan op menige plaats in Drenthe. Al rijdend door de nationale parken van de Veluwe kwamen we aan bij ons lunchadres. Restaurant De Waldhoorn. Met zijn allen op terras genietend van een goede lunch, even uitbuiken en weer op stap want we zijn er nog lang niet want het is een flinke rit vandaag en we willen wel voor donker thuis zijn. Dus op naar Nunspeet, Elburg en Kampen. In kampen via de oude”brug” richting Genemuiden. Hier met het bekende oude pontje over en on route naar de volgende stop De beulacke. Mooi terras - tussen de Beulakerwijde en de Belterwijde - en lekkere cappuccino/koffie met lepeltjes als schoenlepels. Na het tweede bakkie vertrekken we weer richting Wanneperveen en Nijeveen. Maar……. er blijkt een Flint te weinig te zijn, ons GSje is er niet. Ik word gebeld met waar rijden jullie enne als ik jullie niet terg vind dan zie je me wel weer in Borger!!!! En op dat moment zie ik – in mijn spiegel - al een arm de hoogte ingaan en krijg de melding ‘ik zwaai’ en is de junior Lonely Rider ook weer terug in de groep. Zou het in de genen zitten????? Terug richting Borger waar we rond 20.00 uur aankomen. Een route van ruim 300 kilometer. Afhankelijk van merk en type motor een paar kilometers meer of minder en ruim 10 uur onderweg. Nog even wat kletsen en de tourcommissie hartelijk bedankt nemen we afscheid van elkaar en roept iedereen tot de volgende keer.
PS dat er ook eigenwijze Flint’n zijn dat is natuurlijk wel bekend maar over het voorval met die vallende en over het asfalt stuiterende koffer van die BMW hebben we het maar niet. Een gewaarschuwde Flint moet natuurlijk voor 3 tellen maar in dit geval is het minder dan 1. En was het beter geweest als hij naar de enige zelfrijdende dame in dit gezelschap had geluisterd. Zij – reed achter hem - zei wel twee keer … je rechterkoffer beweegt veel meer dan je linkerkoffer. Maar ja niet luisteren, dom dom dom.
 
   
   
       
   
   
   
   
   
   
   
De gereden route
 

Vroege vogelrit van 30 mei 2010
 
Nou ja vroeg??? Maar wel 8 stoere Flint’n (Harrie, Jans, Lucas, Willen, Gerrit, Albert Jan, John Paul en Henk) vertrokken zoals gewoonlijk weer mooi op tijd en "klokslag” 08.00 uur reden we bij Bieze van de parkeerplaats voor een flinke tocht door de drie noordelijke provinciën. Er was zelfs een Flint die niet langer kon wachten en uiterlijk om 10 over 8 weg wilde anders ging hij niet meer mee. Kijk dat noem ik nou eens karakter. Maar gelukkig was de laatste man op "tijd”. De route ging via Spijkerboor, De Groeve, Foxhol, Sint Annen, Doodstil naar Noordpolderzijl. Als je hier aan de kust staat en kijkt over het Wad kan je echt zeggen: er gaat niet boven Groningen. De toercommissie had natuurlijk weer schitterende wegen in dit mooie Groningse hogeland weten te vinden met prachtige vergezichten onderweg. Zo tegen 10.00 uur kwamen we bij Noordpolderzijl aan, motor gestald, nadat onze altijd meereizende techneut het zadel van één der Flint’n in een andere stand had gezet, natuurlijk eerst met zijn allen de dijk op om een blik over het Wad te werpen. De blikken kwamen niet heel erg ver want het was een beetje heiig, je weet wel wazig net als je bril beslagen is maar dan weer iets minder. Nadat de man die alles over de hunebedden bij Borger weet uitleg had gekregen van mede flint’n over het Wad en het hoog en laag water of eb en vloed zijn we café ‘t Zielhoes ingegaan en ons tegoed gedaan aan koffie/chocolademelk al dan niet met slagroom en een stuk Waddentaart (een specialiteit van de naburige warme bakker: een luchtig cakegebakje met vruchtjes en rum). Dat ging er in als koek na nog een tweede bakkie gedronken te hebben vervolgden we onze weg richting Lauwersmeer gebied. En kwamen via Broek, Kleine huisjes en Molenrij, Lauwersoog en dan de grens over Fryslân in. Dit is toch weer voor velen een belevenis, Friesland is net als Frankrijk een leuk land maar doe toch maar Drenthe of Duitsland. Maar via Ee, Triemen, Jistrum, T Heechsân naar Eastermar. In Eastermar hebben we de geluncht, maar wel nadat Harrie de kopgroep met hoge snelheid in moest halen en terug moest brengen naar Herbergh de Parel. Deze bleek ook nog door een computerstoring de reservering niet te hebben gezien maar goed hier hebben we toch lekker gegeten. Soepje, broodjes, koffie, Friese landwijn en terwijl we binnen zaten te eten regende het flink – buiten gelukkig – want tot op dit moment hadden we geen of nauwelijks regen gehad. Na gezellig in De Parel gezeten te hebben gingen we weer op pad. Een van de Flint’n moest nog even tanken en hiervoor reed de groep even een eindje om – even de Waldwei op of de N 31 - wat de sfeer in de groep wel weer vergrootte. Nadat zij die moesten of wilden tanken dit ook financieel hadden afgehandeld een eindje verder terug via de Waldwei naar het oorspronkelijke punt en de nog steeds mooie route werd vervolgd. Via Canada en Oude Willem naar Diever waar we nog een koffierondje zouden doen. Maar helaas deze keer - zonder overleg met de rest van de groep - besloot de begeleidingscommissie om door te stomen naar Borger. Het is als je met paard en wagen op stap bent: in het begin is er niets aan de hand met it Hynder maar als hij dicht bij de stal komt gaat hij in draf de hoogste versnelling dus. Dus Diever gemist terwijl daar zo veel mooie en lege terrasjes waren volgens één van de oplettende Flit’n. Maar goed via Hijken, Amen en Grolloo terug in Borger. Dan maar zoals gebruikelijk bij Bieze in Borger aan de koffie of zoals er steeds meer de bekende Latte Macchiato drinken. Met zijn zessen nog even napraten en dan allemaal net na vijfen richting huis. Het was weer een vreselijk mooie tocht en die Flint´n die om het slechte weer thuis zijn gebleven jammer ik zei toch dat de weersverwachting goed was. En gelukkig was het ook zo. Toercommissie hartelijk dank voor deze mooie rit en maar weer tot de volgende keer en dat is al a.s. zondag 6 juni de Posbankrit. 
 
   
   
 

Hemelvaartrit van 13 t/m 17 mei 2010
 
Henk Z.: Na een trage start vertrokken 14 motoren en 18 Flint’n richting Duitsland. Onderweg nog twee introducés opgepikt samen op één motor. Dit waren broer en zus en kennissen van Walter en Carolien, hadden ze ontmoet in Thailand. Aardige mensen die wel erg aan het platte taaltje van ons moestn wenn. Dus met een groep van 20 personen en 15 motoren op stap. Een flinke groep. De traditionele koffiestop is natuurlijk bij de MAC. Nou ze hebben er wel lekkere koffie/cappuccino  hoor. Doorgereden van de éénvoudige cappuccino in de MAC naar de lunch in een luxe tent met ontzettend veel lawaai, geen muziek maar lawaai. Gelukkig heeft Walter dit keurig naar normale proporties terug laten brengen en konden we toch nog genieten van de geweldige lunch. Echt super. Dikke frieten met vlees en salades. Voor sommige serieuze Flint alleen salades. Verder op stap even tanken en voor de Flint’n waarvan hun pak niet waterdicht is een regenpak aangetrokken. Gelukkig wordt Walter altijd geholpen bij dit soort zaken door Carolien. Vooral de ritsen of het klitterband zijn erg vervelend. Daarna weer met een volle tank op stap naar Bitburg het einddoel van deze trip en waar we een paar dagen verblijven. Aangekomen in het overigens schitterende hotel allemaal douchen – wel ieder op zijn of haar eigen kamer hoor – en daarna natuurlijk aan de koffie of aan de wijn maar natuurlijk in Bitburg ook aan het bier. Eten en terug de bar in en nog even gezellig nakletsen over de dag van vandaag. Wel erg rokerig en dat gaan we morgen anders regelen. We besluiten de eetzaal om te toveren tot de cantina van de Flint’n. De volgende dag beginnen we met een gezamenlijk ontbijt. Daarna samen tanken wat toch altijd eer een geweldige eenheid en gehoorzaamheid in de club te weeg brengt. En dan op pad. We rijden een schitterende route met als koffiestop Houfalize. Een restaurantje met Nederlandse bezetting en verse appeltaart. De tent is te koop bleek uit een plakkaat op het toilet. Ook het hondje van de zwangere eigenaresse was – volgens een aantal Flint’n om te knuffelen. Dit is niet de goede plek maar er gaan geluiden op dat de Flint’n een clubhuis willen kopen in Frankrijk. Ook de beheerder heeft zich al vrijwillig aangemeld. Weer de mooie tour vervolgt en ja weer regen en weer stoppen om het regenpakje aan te trekken. Nu richting de watervallen van Coo. Schitterende omgeving mooie restaurantjes en frietkotten met als gevolg een acute splitsing van de club. Hier ging het bijna mis. Maar gelukkig zijn alle Flint’n net zo flexibel als wat en als club weer op stap richting hotel. We zijn geen enkele keer verkeerd gereden maar we moesten wel eens draaien en dezelfde weg – of inmiddels sintelpad - een stukje terug. Maar zo zie nog eens wat van de wereld. Terug in het hotel, douchen borrelen eten en deze keer naar de immense brouwerij van Bitte ein bit. Na een rondleiding door een aardige Duitse dame eindelijk in het biercafe aangekomen. Daar werden alle soorten bier en fris geproefd en gingen we met zijn allen – al dan niet voorzien van de nodige aankopen van shirts e.d. - weer veel wijzer richting hotel. In het hotel werd er nog even wat geprutst aan een oude – reeds afgeschreven -  helm. En werden de nog overgebleven consumptiebonnen van de brouwerij uit en ingewisseld. Ook werd er – door Carolien - in het hotel nog even geknuffeld met een toevallig passerende hond. En ging iedereen al redelijk vroeg naar bed. Want morgen wacht weer een nieuwe route. Vandaag naar Luxembourg en France. Er zijn velen die hier niet erg positief over doen. Maar ach denk ik dan zij weten niet beter. Er gaat – voor mij- niets boven Frankrijk. Maar goed wederom schitterende route in een bergachtige omgeving onderweg koffie met overal geparkeerde motoren waar en parkeerverbod gold. En uiteindelijk in een zo door mij gewaardeerd Frans restaurant in dit geval Restaurant La Sapiniere.  Vriendelijke mensen, ze maakten direct de houtkachel aan de dames mochten vooraan bij de kachel zitten. Gezellig echt Frans. Nadat iedereen wat had besteld – ja geen braadworst met friet deze keer -  een gezellig samenzijn en een lekkere lunch. Ook alvast een voorproefje voor de komende Alpentour.  Terug in het hotel de vaste rituelen en slapen. ’s Morgen natuurlijk samen ontbijt en moesten we al afscheid nemen van een aantal Flint’n die om allerlei verschillende redenen zondag al terug gingen. De rest ging nog een dag op stap langs o.a. de Moezel. Wederom mooie route met vreselijk veel en onhandige omleidingen. Maar wij rijden nooit verkeerd dus we kwamen toch weer op een mooi punt uit en hebben koffie gedronken op een schitterend terras met een uitzicht, zo mooi. Na de koffie op weer op weg en komen we geheel onverwachts een vliegtuigmuseum tegen. Ja natuurlijk in de ankers en van de bike af het vliegtuig in en niet zomaar één nee een Concorde. Daarin hebben we geluncht en was voor sommigen van ons een hele ervaring. Nog nooit eerder in een vliegtuig gezeten, dat geloof je bijna niet in 2010. Maar ja ze zijn er nog die zelf liever vliegen, laagvliegen dan hè. Maar na de lunch weer op stap en raakten we een Flint kwijt. Koos ging er als een haas vandoor alleen de verkeerde kant op gelukkig Kon John Paul – ook niet bang voor wat snelheid – hem achterhalen en mee terugnemen naar de club. PFFFFFFFF gelukkig anders waren we nog zoekende geweest daar denk ik. Nog even de tank vol voor morgen en zowaar allemaal aan een ijsje - mooi weer - eindelijk. Maar goed terug in het hotel ’s avonds nog even gezellig gezeten met een consumptie en ook nog een plaatselijke kroeg bezocht. En daarna weer in de cantina van de Flint’n nog even een afzakkertje en daarna plat. De laatste dag mooie route terug naar huis onderweg stoppen voor koffie op een schitterende locatie – lekker in de zon op het terras - en nog even een afscheidsetentje en terug Nederland in. Nog een kopje koffie bij Bieze in Borger en naar huis. Weer een schitterend weekend. Prachtig. Tourcommissie en alle mede Flint’n bedankt voor dit gezellige uitstapje.

Bloesemrit van 2 mei 2010

Henk Z.: De Bloesemrit is weer gereden. En wat hebben we het getroffen met het weer, maar heel af en toe een klein spatje regen op het vizier. Eigenlijk niet noemenswaardig. Maar regen en kou is toch altijd een belemmering voor een aantal motorrijders. Maar niet voor de grote groep van vandaag. Maar liefst 17 motoren en 21 deelnemers, 3 dames achterop en 1 in het bakkie van de rode duivel. Veel nieuwe leden waren vandaag voor het eerst mee en dat doet me deugd. Dus weer een record vandaag. We vertrokken zoals gewoonlijk iets te laat bij Bieze en reden via de allerkleinste – maar wel mooie - weggetjes via Ter Apel richting Duitsland. Volgens mij had de toercommissie er wel een speciale landkaart bij gehad om deze route uit te zetten. Via de Valtherzandweg en de Valtherdijk en diverse smalle, zeer smalle wegen op weg naar de o zo belangrijke koffiestop im Gasthaus Albes Am Hasetal. Gelukkig was er een grote parkeerplaats bij de kerk en konden we allen de motor parkeren. Koffie, thee, cappuccino en natuurlijk de bekende Duitse Kuchen mit Sahne of gewoon broodje kaas. Allemaal nog even ……… pipi machen en weer op weg - volgens sommige leden – naar de lunchstop. Bij het vertrek hadden we veel bekijks want de kerk ging ook net uit en vele kerkgangers stonden met veel plezier naar onze schitterende bikes te kijken. Opnieuw een lange slinger van motoren door die kleine dorpjes en over die schitterende wegen. Onze snelle voorman Jan Mook loodste ons telkens tussen de buien door zodat we niet of nauwelijks regen hebben gehad. En wat me vandaag ook opviel is dat vele automobilisten voor ons wachten zodat de hele groep door kon rijden. Nu weet ik niet of dat te danken was aan de beleefdheid van de automobilisten of aan de houding van de kopmannen. De lunchstop die we hadden bij café-restaurant Rouwers in Agelo (bij Ootmarsum) was goed en op het juiste moment het gaf ons allen ook wel weer enige warmte in ons afgekoelde motorpak. Iedereen – behalve Harwil – was verbaasd waar de eigenaar van deze tent zo snel een "blik” dames vandaan haalde om voor de bediening te zorgen. Harwil heeft daar natuurlijk wel een bijzondere kijk op. Maar goed na van alles en nog wat gegeten te hebben, uitsmijter, uiensoep, friet, koket, saté, broodje kaas enz. enz. gingen we wederom allen na een PM op stap voor de laatste etappe. Nog vermeld dient te worden dat een bekend drietal een tafel vol eten had besteld en voor woekerprijzen aan de rest probeerde te verkopen, hun ogen waren waarschijnlijk groter dan hun maag. Jan loodste ons in de laatste etappe langs alle JA knikkers die er nog staan- en nog of weer werken - in het Duitse en Nederlandse oliewingebied. Met ja, het kan niet anders die afschuwelijke kilometers pijpleiding om stoom in de aarde te persen om die kleverige massa uit de aarde te zuigen. Uiteindelijk kwamen we via een door… verkeerd genomen rotonde en wegen die op fietspaden lijken weer bij Bieze in Borger aan. Een schitterende rit en met een record aantal deelnemers, maar pppppffffff net niet de 25 deelnemers die ik had verwacht. Dus ieder moest zelf de koffie betalen. Hopelijk de volgende rit. Mijn bod van 25 deelnemers aan de rit blijft staan. Dus Flint’n op naar de vroege vogelrit van 30 mei a.s. Maar eerst nog de veelbelovende Hemelvaartrit naar Bitburg.
  

 Voorjaarsrit van 18 april 2010

Henk Z.: Even bijkletsen met je medeleden over van alles en nog wat, maar natuurlijk over de motoren. Walter was er nog even om ons uit te zwaaien omdat hij niet mee kon vanwege zijn verplichtingen bij FC Borger. Maar gezien de resultaten van "zijn" clubje kan hij de volgende rit beter mee gaan (sorry Walter). Maar om half tien reden we met weer meer Flint’n reden afgelopen zondag van de parkeerplaats bij Bieze in Borger. Nu wel mooi weer en natuurlijk weer lekker zonnetje en een mooie route. Welgeteld waren er 15 leden met 14 motoren, ja je gelooft het niet maar Ton en Joke waren ook weer mee. Gelukkig vonden ze weer wat tijd om met ons te toeren. Een ritje van ongeveer 150 km door Drenthe. Vanuit Borger richting Gasselternijveen, Spijkerboor, Zuidlaren, Glimmen, De Punt naar de koffiestop in Veenhuizen. Naar het gevangenismuseum en daar heerlijk op het terras genoten van de koffie en vele Flint’n ook van de dikke taarten. We zaten nog maar net op het terras en werd de rust "verstoord” door een hoop oude auto’s, oude vrachtwagens en bussen wel te verstaan van de Veteranen Vrachtauto Vereniging, erg mooi. Het is haast niet te geloven dat dit oude materiaal er zo goed uitziet. Maar we gingen na ons tweede bakkie weer op stap richting Fochteloo, Appelscha, via wateren en Oude Willem, Dieverbrug, Lheebroek en Westerbork weer terug naar Borger. Schitterende rit, mooi ontspannen sturen op de mooie door de toercommissie uitgekozen kleine weggetjes.
Op naar de volgende rit en let op die is op 2 mei a.s., vertrek weer om 09.30 uur en om 09.15 aanwezig bij hotel Bieze in Borger voor een mooie rit van ongeveer 275 km. Ik ben wel benieuwd waar we heen gaan. Tot volgende week zondag en kom op, het weer wordt steeds beter, dus reken ik op een grote opkomst. De toercommissie zal vast weer iets moois op de kaart hebben gezet. Dus tot 2 mei bij Bieze Borger.
   

Paasrit van 4 april 2010
 
Henk Z.: De eerste toerrit - Paasrit 4 april 2010 - van het motorseizoen 2010 van de MTC de Flint'n Rieders zit er weer op. Eerste Paasdag niet zo heel mooi weer, flinke bewolking en af en toe een bui en zo nu en dan een beetje zon. Wel 11 deelnemers - ongeveer 25 % van de leden - zijn present voor deze eerste zo belangrijke rit. De eerste rit een korte rit, deze keer ongeveer 100 km om even weer te wennen aan de motor en aan de mederijders. Nadat de begeleidingscommissie de communicatie apparatuur heeft getest gaat de club van start en maken we een rondje door Drenthe. We vertrekken uit Borger en gaan richting Anloo, Zuidlaren, Taarlo, Loon, Ekehaar, Amen, Hooghalen, Westerbork, Wezup, weer terug in Borger. Een klein ritje met uiteraard de altijd gezellige koffiestop, deze keer in Ekehaar. Zo het begin is er weer, op naar de volgende korte en wat grotere dagritten. En natuurlijk weer uitkijken naar de meerdaagse tripjes zowel binnen als buiten Nederland met als hoogtepunt de 10 daagse naar de Franse Alpen.  

Motorbeurs Groningen van 22 t/m 23 januari 2010 

Marjan: Donderdagavond 21 januari hebben we met man en macht (Albert Jan, Henk de G., Henni, Walter, Jans en Marjan) de stand opgebouwd, vrijdagavond 22 januari zal de beurs officieel worden geopend. We hebben drie prachtige dagen gehad met veel animo voor onze club de grote trekpleister was toch wel de filmpjes van Jans. Henk de G. demonstreerde de Zumo navigatie veel mensen gingen toch even een kijkje bij Henk nemen om even te proeven hoe mooi het is om zo je routes uit te zetten. Verder was er veel belangstelling voor de tourkalender.
De mooie flyers die al een poos in de kast lagen, kwamen goed van pas. Henni en Marjan waren druk bezig met het uitdelen. Zondagavond met een voldaan gevoel de stand weer afgebroken. In totaal hebben zich 5 nieuwe leden aangemeld, 4 mensen hebben zich opgegeven om een keer mee te willen rijden. Misschien twee nieuwe sponsoren erbij misschien volgend jaar weer?? we zullen zien. Dé Noordelijke Motorbeurs is een jaarlijks terugkerend evenement. De beurs is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere motorbeurzen van Nederland. Op de beurs presenteren ca. 120 bedrijven en organisaties hun producten en diensten. We hebben allen een goedgevoel gehad op de beurs en misschien is het over een paar jaar voor herhaling vatbaar.
 

  

MTC de Flint'n Rieders
info@flintnrieders.nl
KvK 40049019
IBAN NL73 RABO 0309 2395 91
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen
Privacy Statement
Disclaimer

© 2011 Plan Plan Internet BV