Hier bent u: Verslagen > 2011

2011


Oostzeeweekend van 2 t/m 4 september 2011

Dag 1: De wekker loopt al vroeg af want ik wil ruim voor acht uur bij Hunsow in Borger voor de deur staan. Het weer ziet er prima uit maar buiten gekomen blijkt het toch wel erg koud te zijn. Daarom de dikkere handschoenen maar aan en de voering in de jas. Bleek toch wel een goede keuze te zijn, ik heb zelfs de handvatverwarming een tijdje aangehad. We vertrokken mooi op tijd en zijn eerst langs Heede gereden om Angela en Martin op te pikken. Uiteindelijk verlieten we Heede met een stoet van 14 motoren en 16 personen richting Schmilau, onze eindbestemming. En inderdaad het weer was perfect, volop zon en het werd al snel van koud naar aangenaam warm. Zo rond half 10 waren er nog maar weinig koffie gelegenheden open daarom streken we klokslag 10 uur neer bij een Burger King in Oldenburg. Op de parkeerplaats viel Dick echter met zijn motor om en kreeg de machine op zijn linkervoet. Lichte schade o.a. een half afgebroken koppelingshandel. Dick zelf kwam er echter minder genadig vanaf en had behoorlijk pijn in z'n linkervoet. Lucas en Erik zijn nog op zoek gegaan naar een koppelingshandel maar tevergeefs. Door dit oponthoud vertrokken we uiteindelijk pas kwart voor twaalf bij Burger King. Het vervolg van onze rit voerde ons o.a. door Bremen met veel wegopbrekingen en files en omdat het aardig warm geworden was werd dat toch wat minder prettig. Aan de rand van Bremen hebben we bij Gasthaus JanBen onze lunch genoten. Onderweg is Rinus nog een keer van z'n motor gevallen met alleen een gedeukt ego als gevolg. We zagen wel dat Dick steeds meer last van z'n voet kreeg. Maar uiteindelijk kwamen we even over half acht bij hotel Ulmenhof aan. Na gedoucht te hebben zijn we naar een restaurant gelopen, Dick per taxi natuurlijk, voor een pot bier en een heerlijk maal.
Dag 2: Wakker worden met mooi weer maakt dat iedereen in een goede stemming is. Alleen had Dick zo veel last van z'n voet dat hij besloot een ziekenhuis op te zoeken en niet mee te gaan. De rit voerde ons via mooie weggetjes lang schitterende velden en bossen naar Schwerin. Door de stad kwamen we bij de oevers van het meer langs de tuinen en het park op het Schlossinzel. Voor het Schloss langs, dat lag te blinken in de zon, naar de oostoever van het de Schwerinner See. Hier keek je rechts afwisselend op het meer, velden en bos en links op golvende velden. Aangekomen in Wismar, een oude Hanzestad, hebben we de motoren op de Marktplatz geparkeerd. Rondom dit plein herken je nog de Hollandse invloed, uit de Hanzetijd, aan sommige gevels. Daarvandaan was het een klein stukje lopen, door oude straatjes, naar de haven om een visje te kopen. Vanuit Wismar ging het langs het druk bezochte strand van de Wismarbucht naar Lϋbeck. Ook al weer zo'n oude Hanzestad met een mooi centrum. De volgende pleisterplaats was Ratzeburg, een oud stadje gelegen op een eiland in het gelijknamige meer. We stopten bij een drink en ijsgelegenheid met een mooi grasveld aan het meer. Lucas verscheen in z'n "Badehose” en dook in het water waarna Piet hem een stok toe wierp en "apport” riep. Lucas nam de stok als een trouwe Labrador in z'n bek, of is het mond, en bracht hem aan de kant. Teruggekomen bij hotel Ulmenhof troffen we Dick aan, ontspannen buiten zittend met zijn gekwetste been op een stoel. En wat zeiden ze in het ziekenhuis? "Nou, mijn middenvoetsbeentje is gebroken en ik moet in Nederland direct naar een ziekenhuis” aldus Dick. 's Avonds lopende (± 2 km), toch wel prettig even lopen, naar hetzelfde restaurant voor het diner. Albert Jan en Henni hebben in een paar honderd meter verderop gelegen hotel overnacht, hotel Ulmenhof was door een misverstand overboekt.
Dag 3: Het was mooi motorweer, dus goedgemutst wilden we vertrekken. Ja, dat dachten we, Albert Jan z'n motor wilde niet starten. Alles dood, hellemaal niets, maar met wat prutsen en rommelen, ja hoor er zat weer leven in. We hebben Dick achtergelaten, zijn motor zou opgepikt worden door de ADAC, hij zelf zou per taxi thuis worden gebracht. Aangekomen bij de pont over de Elbe (bij Hoopte) hebben we koffie gedronken met een steeds dreigender wordende lucht aan de overkant. Mensen allemaal de pont op! Ja mis, doet de motor van AJ weer niets, dan de motor er maar op geduwd. Op de pont de Kawasaki weer aan de praat gekregen maar vervolgens startte de motor van Rienus niet. Het was weer duwen geblazen maar nu pont af. Eenmaal op de wal is de Suzuki van Rienus weer tot leven gewekt met aanduwen. Via allerlei mooie en soms uitdagende wegen, ging het richting Nederland. Bij de lunchstop in het plaatsje Dauelsen hebben we afscheid genomen van Siedse die op eigen gelegenheid naar Zoutkamp zou rijden. Zo'n 70 km voor de grens werden we nog getrakteerd op een stevige bui maar over het geheel genomen werkte het weer best mee. Na deze bui in Lindern hebben we nog even lekker buiten op het terras van de plaatselijke Konditorei genoten van een kop koffie met gebak. In de buurt van Heede hebben we afscheid genomen van Martin en Angela en uiteindelijk reden we rond zes uur Borger in. Achteraf vernam ik dat Dick rond vijf uur in Nieuw Buinen was en zondagavond nog naar het ziekenhuis is gegaan. De breuk hoefde niet d.m.v. een operatie gezet te worden maar kan na een week, als de zwelling in afgenomen, in het gips. Daarna duurt het nog wel 6 tot 8 weken voor de breuk voldoende is geheeld. Dick zal het vast wel anders beleefd hebben en er anders tegen aan kijken, maar wij zien terug op een geslaagd weekend met mooi weer en mooie routes.
 Jan Mook

Zomerweekend van 17 t/m 19 juni 2011
 
Vrijdagochtend 8.30 uur verzamelden we ons met 15 personen voor Hunsow motoren. Klaar voor een mooi motorweekend rond het Duitse Heede. Om 08.35 uur vertrokken we door het Groninger land richting Martin en Angela waar we om 10.00 uur werden ontvangen met koffie en taart. Na het uitpakken van de tassen en de bekendmaking van de indeling om te slapen kon de echte rit beginnen. Via een mooie route zijn we in Papenburg terechtgekomen om een goedgevulde goulashsoep te nuttigen die erg leuk in grote schalen op tafel geserveerd werd. Na de lunch zijn we naar de Meyer Werft gereden voor een erg mooie en interessante rondleiding. Na de rondleiding hebben we tot ongeveer 18.30 uur rondgereden om weer in Heede terug te komen. Hier hebben we 's avonds heerlijk gebarbecued. Wie het aandurfde kon gaan zwemmen, maar bij het grote gedeelte van de groep bleef de zwembroek (voorlopig) nog in de tas. Geheel volgens Duitse traditie kregen we na het eten een mümmelmann aangeboden. 'sAvonds na de nodige bier- en wijntjes hadden een aantal leden de stereo ontdekt, waardoor het huis tot een ware discotheek werd omgetoverd. Rond 0.30 uur was het zo'n beetje wel over met de pret en werd het tijd om te slapen.
Zaterdagochtend begon voor de durfals met een duik in het zwembad. Martin had verse broodjes van de bakker gehaald en na een goed ontbijt maakten we ons klaar om aan een rit van 336km te beginnen richting de kust van
Duitsland. In Bensersiel hebben we in een cafeetje koffie gedronken en taart gegeten. Om vervolgens langs mooie slingerwegen richting Wilhelmshaven te rijden om daar te lunchen. Na de lunch zijn we via een leuke route weer terug gereden naar Heede om voor de tweede keer te genieten van één van de heerlijke taarten. Als avondeten hadden we verschillende groenten, aardappelen en stukjes vlees wat er na zo'n lange rit met gemak in ging. Wederom kwam Angela met mümmelmann langs en voor de tweede avond hebben we het erg gezellig gehad.
Zondagochtend begon de dag met regen en heel veel anders hebben we deze dag ook niet gezien. Voor sommige de reden om niet mee te gaan met de rit, maar uiteindelijk werd het toch een mooie rit. In Latrop hebben we koffie gedronken bij een klein, maar leuke bakkerij. Hier konden we even warm worden om de route te vervolgen richting Sögel (een partnergemeenschap van Norg), waar iedereen bijeenkwam om in een grillhut te genieten van een dikke
schnitzel met gebakken aardappels met spekjes en ui. Na de lunch reden we met een korte omweg van 20km voor de laatste keer naar Heede, waar tot onze grote verassing het hele huis was schoongemaakt door de achterblijvers. Na een kort afscheid was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan.
Het was voor mij de eerste keer dat ik op eigen gelegenheid mee ging met een motorrit. Thuis aangekomen stond de kilometer teller op 850km wat naar mijn mening een respectabele afstand is. Het is voor mij een hele ervaring geweest om 3 dagen met de club mee te gaan en zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor de leuke tijd! En in het bijzonder bedankt richting Martin en Angela voor jullie gastvrijheid. De volgende keer ben ik er zeker weer bij (maar dan op mijn Honda)!
Groetjes Maik.
 
Klik hier voor een foto-impressie.
 

1e Windstreekrit van 15 juni 2011
 
De eerste woensdagavondrit van dit seizoen. Toen ik van huis vertrok zag het weer er redelijk goed uit, maar hoe dichter ik bij Borger kwam, hoe zwarter de lucht werd. Bij aankomst in Borger begon het even stevig te regenen. Buienradar gaf aan dat de buien rond 19.30 uur daar weg zouden zijn, maar daar kunnen bikkels zoals de Flint'n Rieders natuurlijk niet op wachten. Dus rond 19.10 uur toch maar op de motor om in de regen in zuidwestelijke richting te rijden. Gelukkig stopte de regen al snel en de motorkleding waaide weer langzaam droog.
 
Via allerlei weggetjes door het platteland kwamen we uiteindelijk in Dwingeloo waar we een koffiestop hebben gehouden. Na wat lekkere latte macchiato, thee met een stukje noga reden we weer verder in oosterlijke richting richting Borger. Iets na 21.30 uur kwamen we, en zonder nog meer regen te hebben gehad, weer aan bij Hotel Bieze in Borger.
 
Ton Seemann
Foto: Henk Zanting
 

Hemelvaartrit van 2 t/m 6 juni 2011
 
Dag 2. Na een nachtrust in hotel Du Parc in Diekirch, zaten we om 8.00 uur aan het ontbijt. De rit zou om 9.30 uur starten, maar helaas was de accu van Jan z'n motor leeg. Hij had 's nachts z'n parkeerlicht laten branden. Jan kreeg ondersteuning van andere hotelgasten en de rest van de groep ging alvast maar tanken op verzoek van Walter natuurlijk bij de Shell. Uiteindelijk konden we om 10.00 uur toch met z'n allen vertrekken. Door het prachtige landschap van Luxemburg met smalle bochten, wegen en leuke dorpjes kwamen we achter een bus terecht. De hele groep maar wachten dat Henni in ging halen, maar gelukkig draaide de bus af. Onderweg zagen we nog een helikopter die de wijnvelden op de hellingen besproeide. We landen aan bij de koffiestop waar we een mooi uitzicht hadden over het water van de Moezel. Henni werd daar nog even overhoord wat er achter op de bus stond vermeld. Vervolgens ging de route verder met prachtige haarspeld bochten. We reden door Vianden waar vele Flint'n al eens hebben overnacht bij "madame Colette”. Helaas was het nu te druk om te stoppen en te parkeren en reden we door tot buiten Vianden waar we bij hotel Belvedere een eetstop hadden. Een prachtig hotel met een Nederlandse eigenaresse en terras met uitzicht op het kasteel van Vianden. De mevrouw des hotel kwam de tafels dekken, maar de kleedjes lagen er door de wind al snel weer af. Het eten was uitstekend! Er is nog een groepsfoto gemaakt met op de achtergrond het kasteel Oranienburg. Na het eten vervolgden we de route om via prachtige slingerende wegen langs riviertjes en dorpjes en smalle bruggetjes weer in ons hotel in Diekirch aan te komen. Na een frisse douche en een biertje/wijntje op het terras van het hotel zijn sommigen nog een fikse wandeling gaan maken langs de rivier door het park aan de oevers. Het diner van deze avond was reeds de avond te voren besproken en we hebben wederom met z'n allen op het stoepterras gegeten. Daarna voldaan terug naar het hotel.
 
Henni van het Hof
 
Dag 3. Ik word vroeg wakker, het is al licht, ik hoor water spetteren en veel lawaai van verkeer. Het duurt even tot ik me realiseer dat ik in een hotelbed lig met druk verkeer voor de deur, een fontein aan de overkant en dat ik nog jarig ben ook. Johan ligt nog te knorren, ik ga me maar douchen, kleed me aan en ga naar de parkeerplaats. Even kijken of ik niet net als gisteren m'n parkeerlicht heb laten branden en met een lege accu sta. Gelukkig is alles in orde en de motoren staan te glimmen in de zon.
Tijdens het ontbijt word ik gebeld en zingen mijn kleinkinderen en vrouw "lang zal die leven”. Dat geeft je een beetje het gevoel dat je jarig bent. Iedereen weet nu dat ik jarig ben en ik word van alle kanten gefeliciteerd.
We stappen om halftien op onze "brommers” en met heel mooi en warm weer rijden we via bochtige routes naar onze eerste koffiestop bij Café La Poste in het plaatsje Wiltz. Op het terras schijnt de zon ongenaakbaar op mijn kop en omdat ik mijn petje vergeten ben doe ik mijn halsdoek maar op mijn hoofd. Dat ziet er niet uit en het is nog warm ook, daarom maar een plekje in de schaduw opgezocht.
Na vertrek en heel wat bochten komen we bij een mooi uitzichtpunt. In de schaduw van een paar bomen kijken we over "Lac de la Haut Sûre” uit. Aan de overkant lijken we wel een paar naaktrecreanten te ontwaren maar zelfs de verrekijker van Albert Jan geeft geen uitsluitsel. Je fantasie gaat compleet op de loop met zo'n warm pak en de gedachte aan heerlijk in je nakie poedelen in een stuwmeer. Op de parkeerplaats stond overigens een Honda VFR 1200 met een beetje vreemde berijder. Z'n benen ontbraken.
Een paar kilometer verder stoppen we in Liefrange bij een restaurant met veel volk en gillende kinderen in de speeltuin. Helaas was er zo weinig personeel dat het uren zou duren voor we iets te eten zouden krijgen. Al snel was het verhaal heel anders. Het was mijn schuld, ik was mijn kleinkinderen ontvlucht voor mijn verjaardag en als ik blootgesteld zou worden aan gillende kinderen zou ik wel eens "matteklap” kunnen worden. Van je (motor)vrienden moet je het maar hebben.
Na bijna een uur verder rijden zijn we in het plaatsje Useldance bij de plaatselijke Chinees neergestreken. De communicatie was niet je dat maar het eten was goed.
Na nog wat leuk en warm bochtenwerk konden we eindelijk douchen en op het terras van het hotel een pilsje drinken. Een aantal mensen verdween al snel voor een wandeling. Bij hun terugkomst zat ik nog van een pilsje te genieten op het terras, en werd plotseling met "lang zal hij leven” toegezongen en kreeg een mooie pet met mijn naam erop. Toch wel aardige lui die "Flint'n Rieders”, ik neem dat van een paar regels eerder weer terug.
's Avonds een "Thais” menu gegeten bij een Oosters restaurant. Ik denk dat deze mensen uit Maleisië kwamen maar wat doet het er toe, de prijs was laag en het smaakte uitstekend. Uiteindelijk moe en tevreden onder de vette lappen.
Jan Mook
 
Dag 4. Diekirch, zondagochtend 5 juni worden de motoren weer in gereedheid gebracht voor, alweer de laatste toertocht van het "Hemelvaartweekend”. Na de onweersbuien van zaterdagavond is het nog wel bewolkt met een flauw zonnetje, maar droog en circa 19 gr.Celsius.
Om ca. 9:30 uur vertrekken we met 8 motoren, 1x Kawasaki, 1x Suzuki, 3x Honda, 3x BMW en 11 mensen onder leiding van Albert Jan K.
De tocht van ca. 150 km voerde ons door het prachtige Luxemburg en gedeeltelijk door België.
Er moest vrij snel een alternatief gezocht worden daar er in één van de plaatsen in de route een wielerwedstrijd georganiseerd was. Dus rechtsomkeert! Eén van de nieuwe leden, Johan B., had door het drukke verkeer niet goed mee gekregen welke straat er in gedraaid was en reed prompt een verkeerde in. Maar door de communicatie middelen die een aantal leden aan boord had, werd hij door Jan M. achterhaalt en weer op het juiste spoor gezet.
Tijdens de rit werden er regelmatig harde knallen door diverse deelnemers gehoord en verdachten de, toch al luidruchtige Honda VTX 1800, van Piet daarvan. Dit bleek echter niet terecht want de BMW van Gerrit
produceerde deze luide knallen.
Nadat het motormanagement tijdens de koffiestop gereset was heeft hij nog één luide knal gegeven en was het probleem opgelost.
De koffiestop hadden we overigens in de plaatselijke dorpskroeg van Dahlem (Lux.). Zoals gewoonlijk werd er veelal op humorvolle wijze diverse discussies gevoerd.
Vervolgens werd de tocht voortgezet richting België. Door plotseling over te gaan op erbarmelijk slechte wegen, kon je het niet ontgaan dat je België was binnen gereden. Wat een verschil met het schone en goed verzorgde Luxemburg zeg!
Tijdens de koffiestop was het idee naar voren gekomen dat we als lunch Belgische frieten zouden kunnen nemen. Welnu, daar werd bij een "Friture” langs de snelweg naar Martelange invulling aan gegeven. Het waren dan ook onvervalste vette Belgische frieten die menigeen zwaar op de maag lagen. Tijdens de lunch kwam het acrobatisch / gymnastisch talent van een aantal van de deelnemers naar boven en werden vele toeren uitgehaald. Dit betrof veelal evenwichtbeheersing, kopstanden, etc.
Na de lunch kwamen we via Martelange Luxemburg weer binnen en werd via de prachtige natuur en wegen koers gezet op het einddoel Diekirch.
Er kon terug gekeken worden op (weer) een geslaagde dag, want het zonnetje scheen inmiddels volop en de temperatuur was opgelopen tot 26 gr.Celsius.
s'Avonds werd er samen gegeten bij een zeer goed plaatselijk Aziatisch restaurant, zodat ook aan de wensen van de inwendige mens werd voldaan. Al met al weer een geslaagde "Flintendag” !!
Johan Bijmolt
Dag 5. Na het ontbijt vertrokken om 8.00 uur. Was op buienradar regen voorspeld. Koffie gedronken in Duitsland (Kerpen) met heerlijk gebak. Tussen de middag geluncht aan de Rijn bij Hotel Restaurant Wacht am Rhein. Vertrokken 14.30 uur, daarna richting Borger. Laatste kilometers flink last allemaal van onze billen. Geen regen gehad. Hebben het deze dagen erg leuk gehad en genoten. "Helikopter"gaat nog wel eens weer mee!!!
 
Piet Siertsema en Dina Pops
 
Klik hier voor een foto-impressie.
 

Apenrit van 9 mei 2011
 
Een spannende dag voor mij omdat het een toertocht is die door mij werd voorgesteld aan de toercommissie en omdat ik sinds kort lid ben van deze commissie ook min of meer mede belast met de organisatie. Gelukkig een mooie opkomst: 18 leden, 13 motoren en 1 trike en ik begon dan ook tevreden voor de 1e keer als mede begeleider aan de tocht. Het weer was meer dan goed met een beetje wind maar dat mocht de pret niet drukken. Om stipt 9.30 uur ging een lang lint van "Flint'n Rieders” op weg naar de koffiestop in het wonderschone en zeer pittoreske Nieuw Scheemda. Het mooie Drentse natuurlandschap werd al gauw verruild voor het weidse landbouwgebied in het Groningse Oldambt. Om 10.20 uur aankomst bij cafe/dorpshuis "Het Schoevertje” Nieuw Scheemda waar we door Peter (heeft het café hiervoor speciaal een paar uur eerder open gedaan) gastvrij werden ontvangen met koffie en appelgebak. Door een paar leden werd de appelgebak toch wel wat met de nodige reserve bekeken maar toen bleek dat er absoluut geen sprake was van "groene stukjes” werd het gebak met slagroom gretig naar binnen gewerkt. De koffie smaakte prima maar de klok tikt door en om 11.00 uur was het weer verzamelen en klaar voor vertrek naar de 2e stop: lunch in Holtgast, Duitsland. De route voerde ons via een zgn. "hoogholtje” verder het "Oldambt” in met zijn prachtige weidse vergezichten. Er gaat toch maar niets boven Groningen. Bij Nieuwe Schans de grens over met Duitsland en via Bunde door Ost-Friesland en Leer richting Holtgast. Nadat eerst nog een zeer nauw bruggetje overwonnen moest worden met name spannend voor de trike, eventjes een keer (een beetje) verkeerd gereden, 12.36 u aankomst bij het "Biker Motel” en schnitzelparadijs. Heel veel bikers en heerlijk weer werden buiten op het terras geposteerd aan de reeds gedekte tafel. Na zeer korte tijd werden er grote glazen met verfrissing geserveerd en daar waren ze dan eindelijk: der Riesenschnitzel. Vergezeld van gebakken aardappelen, diverse sauzen en salade liet het geheel zich ons goed smaken. Na een tijdje werden we ook nog getrakteerd op live Music van de Duitse variant van Bob Geldoff en zijn gitaar (nou ja…………… bijna dan, als je het piepen van zijn geluidinstallatie wegdenkt). Na een uur was het weer tijd voor vertrek. Helaas bleek achteraf dat Lora en Eddy achtergebleven waren waarvoor nogmaals excuses mede namens de toercommissie.
Via Apen, het prachtige Emsland, Elisabethfehn, veel "zandstormen” trotserend, richting Vlagtwedde om bij Bourtange weer de grens met Nederland te passeren. Voor Stadskanaal ging het nog wel even fout vanwege een afgesloten weg. Nadat we bijna met de motoren de kerk van Onstwedde waren binnengereden nam Harwil even de rol van begeleider over (waarvoor onze dank)en loodste ons veilig en snel richting Borger waar om 15.34 uur arriveerden bij Bieze. Vervolgens nog een ijsje eten op het terras waar Henk Zanting en Albert-Jan zich bij ons vervoegden die net terugkwamen van hun "15 landenrit”. Hun verslagen kunnen jullie lezen op onze site.
Het was een mooie tocht met een prima lunch. Iedereen bedankt voor de enthousiaste deelname en wellicht tot de volgende tocht op 22 mei.
Gerrit bedankt voor de begeleiding.
 
Klik hier voor een foto-impressie.
 
Harrie Oosting


Paasrit van 24 april 2011
 
Wederom waren de weergoden ons gunstig gestemd. Een strak blauwe hemel en een grote opkomst. Twintig  Flintnrieders  hadden zich om 9.15 uur verzameld bij hotel Bieze in Borger. Vandaag zou de motortoertocht  van 150 km door het mooie Drentse landschap gaan.
Onderweg in Vries kwamen we een gestrande Flint'n Rieder [Harrie] tegen. Deze stond met een lege accu. De voorzitter en de voorzitter van de toercommissie probeerden de BMW met succes weer aan de praat te krijgen, maar helaas bleef de pech ons deze morgen achtervolgen. Ditmaal  was het Lora, een van de vrouwelijke motorrijders. Ze kreeg een lekke achterband en de ANWB werd gebeld.
De koffiestop was in het gehucht Oude Willem. Onze senior, Willem S., stond ons samen met zijn vrouw Trijntje op te wachten in het gelijknamige "Oude Willem" eetcafé. We zouden die morgen getrakteerd worden op koffie met heerlijk appelgebak. Het water liep mij al in de mond bij de gedachte. Het bewuste appelgebak werd royaal geserveerd met slagroom. Na het nemen van enkele happen zag ik tot mij grote schrik een ongenode gastheer in mijn appelgebak. Deze beestjes (schimmels) kunnen bij een verminderde weerstand zorgen voor: opgeblazen gevoel, braken, diarree, koorts. Goed voor een ziekbed van 1 tot 5 dagen. Hier had ik absoluut geen zin in. Met dit mooie weer lig ik liever in de tuin dan een veelvuldig bezoek aan het toilet in huis. Uiteraard werd ons nieuw appelgebak aangeboden. Dit heb ik echter vriendelijk afgeslagen. Ik vrees dat ik na 12 jaar werkzaam te zijn op de afdeling Infectiepreventie een beetje teveel last krijg van beroepsdeformatie. Helaas bleken meerdere Flinten deze ongenode gasten in hun appelgebak te hebben. Jammer, maar zeker niet sfeerbepalend voor deze paasmorgen. Na de koffiestop gingen we door het mooie Dwingelderveld weer richting Borger. Onderweg kwamen wij nog een groep met "aole brommers" tegen.  Jeugdsentiment voor menig mannelijk motorrijder. Rest mij nog de toercommissie te bedanken voor de geslaagde paasrit en de motorrijders  voor de grote opkomst.
 
Klik hier voor een foto-impressie.
 
Ria Groen van Kooij
 
 

Openingsrit van 10 april
 
Een strak blauwe hemel en zomerse temperaturen deden 24 leden van de Flint'n Rieders naar Borger komen voor de Openingsrit. Door de ludieke actie op de motorbeurs in Groningen eerder dit jaar, zijn er veel nieuwe leden bijgekomen. De jongste deelnemer van vandaag was 18 jaar en in bezit van een mooi scheurijzer. Nogmaals alle nieuwe leden van harte welkom. En hopen dat ze de komende jaren vele mooie kilometers bij de Flint'n Rieders mogen rijden.
De tocht ging vandaag richting Noordoost Groningen. De rustige voormalige veendorpen werden ruw  opgeschikt door een lange sliert motorrijders die door uitgestrekte landerijen reden. Menig akkerbouwer had het land al keurig bewerkt. In Villapark Weddermeer in Wedde was het tijd voor de koffiestop. Het familiepark bleek een mooi overdekt zwembad te hebben. Maar helaas voor het personeel was er geen enkele badgast te bekennen. Nog even overwogen zelf een duik te nemen. Maar helaas ben ik samen met nog een andere vrouwelijke motorrijder niet in bezit van een badpak of bikini. Na de koffiestof zette voorrijder Henk de G. zijn Garmin weer richting Borger. Met dank aan de toercommissie; de Openingsrit was zeer geslaagd. Mooi weer en een super opkomst van de leden en een gezellige sfeer.
 
Klik hier voor een foto-impressie.
 
Ria Groen van kooij

MTC de Flint'n Rieders
info@flintnrieders.nl
KvK 40049019
IBAN NL73 RABO 0309 2395 91
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen
Privacy Statement
Disclaimer

© 2011 Plan Plan Internet BV