Hier bent u: Verslagen > 2008


Texelweekend
 
Dag1: rond kwart voor acht werden we verwacht bij Henny en Albert Jan in Vries, daar was het vertrekpunt naar Texel. Na eerst nog gezamenlijk koffie te hebben gedronken gingen we op weg naar Texel. De motorrijdende mannen waren deze dag in de minderheid. Henny, Marjan en Ria waren allen op de motor. Mieke en Gerrit zouden later op de dag naar Texel vertrekken. Henk had een mooie route naar Texel uitgezet. We kwamen langs diverse pittoreske dorpjes met mooie slingerwegen. In West-Friesland hebben we een mooie rondrit langs de kust gemaakt.
Ondanks de mooie route, die met veel zorg was uitgezet, moet ik toch even opmerken dat ik nog nooit zoveel verkeersovertredingen op 1 dag heb gemaakt. Het bord "Gesloten in beide richtingen voor voertuigenĒ en "EenrichtingswegĒ heb ik meerdere malen overtreden. Ook het rijden op een "verplicht fietspadĒ met de motor, hier was menig Flintnrieder in overtreding. Gelukkig was OOM AGENT niet in de beurt anders was het een duur weekendje geworden.
Rond een uur of drie waren we bij de boot. Henk had voor een perfecte timing gezorgd; we konden direct de boot op. Op de boot genoten we van het mooie weer. Op Texel aangekomen reden we richting landgoed Hotel Tatenhove. In het hotel constateerden we dat de kamers en het restaurant sfeervol en netjes waren ingericht. Buiten op het terras was het goed vertoeven onder het genot van een Texels Skuumkoppe. Rond het avondeten arriveerden Mieke en Gerrit. De uitbaatster had even daarvoor gevraagd of er nog dieetwensen waren. Alleen Henk en Ria gaven aan dat ze liever geen vis wilden. Tijdens het eten bleek dat de kok een kunstenaar in het opdienen was. Alleen Mieke had hier geen oog voor, ze pulkte in het eten op zoek naar ingrediŽnten die bij haar dieet pasten. Ze vertelde dat zij 14 dagen geleden begonnen waren met een dieet. Gerrit merkte op dat dit geen dieet was maar een "bewustere manier van etenĒ. Dit had meteen mijn interesse. Helaas was ik na een half uur de rode draad al kwijt, het was mij wel duidelijk wat ik allemaal niet mocht eten, maar wat ik wel mocht eten is mij nu na het weekend helemaal duidelijk. Met deze bewuste manier van eten vliegen de kilootjes er vanaf. Voor een ieder die nieuwsgierig is geworden heb ik een foto gemaakt van wat je WEL mag eten. Zo krijg je een indruk wat je kunt verwachten op je bord na een dag hard werken. O ja, en zeker niet onbelangrijk; bij dit dieet kan men zoveel rode wijn drinken als men wil. Dit zal velen als muziek in de oren klinken. De dieetperikelen van Mieke en Gerrit waren nadrukkelijk aanwezig tijdens dit weekend . Nadat we allen van het eten genoten hadden gingen wij richting het centrum. Marjan en Ria wilden eerst nog wat kleding kopen, daarna ging het gezelschap naar het café om nog menig glaasje wijn weg te slobberen. Rond een uur of 11 gingen we weer richting Hotel Tatenhove waar onze comfortabele bedden op ons wachtten.
Dag 3: deze dag begon net als andere dagen met een stalend zonnetje. Gelukkig geen last van spierpijn. Twintig kilometer lopen in mul zand en deels verharde paden is voor mij een hele kluif, toch had ik een betere conditie dan ik dacht.
Henk had besloten dat we voor we de boot op zouden gaan eerst nog een rondrit over het eiland gaan maken. Zodat ik thuis de bezienswaardigheden van het eiland Texel kon laten zien. Aziaten doen dat namelijk ook wanneer ze een Europese rondreis van tien dagen maken. In Den Helder aangekomen gingen we een kopje koffie drinken met appelgebak. Tijdens het drinken van ons kopje koffie zagen we dat de volgende generatie het mobiel bellen met de paplepel ingegoten krijgt.
Ook dit keer ging de oversteek naar de vaste wal zonder problemen.
Nadat de boot was aangemeerd reden we naar het dichtstbijzijnde tankstation. Hier stond een man verwoede pogingen te doen om te tanken met zijn bankpas.
Maar helaas zijn werkgever, de sociale dienst, had zijn salaris nog niet overgemaakt. Al vloekend en tierend, vooral bedoeld tegen zijn werkgever, verliet hij het tankstation. Rustig verder rijdend door het Friese landschap, genietend van al het natuurschoon, waren wij alweer toe aan de volgende lunchstop. Tijdens het bestellen deelde de man achter het buffet mee dat ze een soort hondenfluitje hadden voor als het eten klaar is. Dit leek mij reuze interessant voor thuis, maar helaas had het hondenfluitje geen bereik buiten op het terras.
Ook hier was het bewuster eten van Mieke en Gerrit HET onderwerp van gesprek tijdens de lunch. Het verbranden van vetrolletjes, door mee te bewegen in de sportschool, kwam uitvoerig aan de orde. Henny opperde dat er waarschijnlijk toerritten georganiseerd gaan worden of weekenden voor leden die graag diŽten en die hun evaring met anderen willen delen. Persoonlijk als Rubens vrouw zou ik het erg fijn vinden als deze ritten of weekenden goed van te voren worden aangeven. Ik ben tenslotte een levensgenieter en geen broer konijn. Wanneer ik naar Mieke kijk zie ik een mooie klassieke vrouw met een prachtig lichaam die al deze gekheid van diŽten beslist niet nodig heeft. Zie het als een compliment Mieke!!!
Na de lunch begon de tocht naar huis. Henk had ook deze keer weer bijzondere dorpjes en mooie weggetjes voor ons in petto. In de buurt van Emmen gingen Mieke en Gerrit naar huis en de overigen gingen richting Vries. Rond half zes arriveerden we in Vries en namen we afscheid van elkaar.
Rest mij nog Henk te bedanken voor de mooie motortochten van het afgelopen weekend. Ze moeten toch maar weer elke keer worden uitgezet. En Henny en Albert Jan bedankt voor de gastvrijheid bij jullie thuis.

MTC de Flint'n Rieders
info@flintnrieders.nl
KvK 40049019
IBAN NL73 RABO 0309 2395 91
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen
Privacy Statement
Disclaimer

© 2011 Plan Plan Internet BV