Hier bent u: Verslagen > 2014.

 

De laatste meerdaagse toertocht dit seizoen was de Limburgse Abdij rit van 19 t/m 21 september 2014.
 
Door onze toercommissie was gekozen voor een bijzondere locatie voor de overnachting, namelijk een teaching hotel. Bij de toerkalender is de link naar hun website te vinden.
 
De eerste dag zijn we in rustig tempo richting Limburg gereden, langs mooie kronkelwegen, af en toe een stukje
snelweg om de afstand iets sneller te overbruggen. In ieder geval was het Genieten met een hoofdletter G.
Bijzonder was ook dat er een cabrio mee reed, namelijk Walter en Carolien. We hebben ons best gedaan ze kwijt te raken (grapje natuurlijk), zelfs een kermis terrein was geen obstakel voor hen, alleen bij het hotel zelf konden de motoren tussen 2 paaltjes door naar het parkeerterrein van het hotel, en moest er door Walter omgereden worden.
 
We werden allemaal naar onze kamer gebracht en na ons opgefrist te hebben was het tijd voor een innerlijke verfrissing op de binnenplaats van het kasteel.
 
Het wachten was nog even op Martin en Angela, die ook van de gezelligheid van onze groep wilden genieten ;-)
daarna kregen we een heerlijk diner voorgeschoteld, wat een groot kompliment verdiend voor het eten maar ook voor de bediening.
 
De volgende dag gingen Martin en Angela weer zonder ons verder en Walter en Carolien hebben nog een deel meegereden tot aan de eerste stop. Weer een prachtige rondrit in de omgeving, een drielandentocht.
Compliment voor de toercommissie.
's Avonds zijn we met een taxi naar Maastricht gegaan en op het plein waren verschillende restaurantjes waar we konden eten. Vanwege het heerlijke weer kon dit gewoon buiten op het terras, werkelijk ongekend zacht weer voor de tijd van het jaar.
 
De volgende ochtend weer vroeg uit de veren en na het ontbijt gingen we huiswaarts.
Wederom mooie route en qua afstand heel goed te doen.
 
Toercommissie bij deze bedankt voor alle mooie ritten die we dit seizoen hebben mogen rijden. Niet alleen de meerdaagse ritten maar ook de zondagritten en de avondritten hebben we met plezier gereden.
Op naar het seizoen 2015!
 
-- ina --

De Mecklenburgische Seenplatte,  22 t/m 24 augustus.

Deze keer een groep van 12 mensen en 12 motoren, 9 leden, 3 gastrijders, een mooie groep.

We gingen deze keer weer verzamelen bij Hunsow motoren Borger, oftewel bij Gerard, die ons met een brede glimlach van koffie voorzag. Bas was er ook om ons uit te zwaaien, wat zeer op prijs gesteld wordt.

Om ongeveer 8.30 vertrokken we vanuit Borger, na eerst nog even een check of er niet te veel lucht aan de buitenkant zat bij Sieds zijn achterband.

De lucht leek eerst grijs en grauw, maar gaandeweg richting het oosten werd het steeds helderder en blauwer en regen hebben we niet gehad.

De route was wisselend, veel achterlangs weggetjes en een stuk autobahn ter overbrugging van de afstand, en daarna weer mooi binnen door naar ons overnachtingsadres Ferien Hotel Lewitz Mühle  in Banzkow in voormalig Oost Duitsland. Mooie ruime kamers, prachtige omgeving en het eten was meer dan prima.

De tweede dag zaterdag hadden we na het ontbijt keuze uit 3 opties voor een rondrit in de omgeving, we zijn met optie 1 begonnen, maar door een omleiding ging het even mis en gingen we verder met optie 2 of 3, dat weet ik zo niet meer, maar de route voerde ons langs voormalige staatsboerderijen, nieuwe boerderijen. De boeren waren druk met de graanoogst, wel 5 combines op een rij gezien, zelfs eentje op rupsbanden die eventjes voor ons reed op de weg.

Ook veel meren in deze omgeving, de naam van de route zegt het al, sommige dichtbij andere weer wat verder van de weg.

We hadden een tussenstop bij een museum en daar stond het paard van troje, maar nu als speelobject, alleen heel jammer er zat een wespennest in de buurt, dus het werd Sieds afgeraden van de glijbaan te gaan..

Dag 3 zondag 24 augustus, de spullen weer bij elkaar pakken en terug naar huis. Van mij had het weekend best wat langer mogen zijn, maar dat is nu eenmaal niet zo. Overigens nog steeds zon en blauwe lucht, vanuit het thuisfront hadden we al gehoord dat daar slechter weer was geweest het weekend, dus echt getroffen met het weer.

We hadden een tussenstop voor de lunch en alsof het zo moest zijn, daar kregen we onze eerste regenbui, gelukkig zaten we toen te genieten van onze maaltijd. We hebben even gewacht tot het iets minder hard ging regenen, en een paar kilometer verderop was het alweer droog.

We hebben als groep nog even samen een kop koffie, ijs, milkshake genuttigd ter afscheid in Winschoten bij de McDonalds en daarna ging ieder zijn eigen weg huiswaarts.

Wederom een super geslaagd weekend, een dik compliment voor de toercommissie!

Hoofdrolspelers: Albert Jan, Henni, Jan M., Johan, Sieds, Harry B, Thijs, Andries, Piet, Dick, Jan D en Ina.

--ina--

 
 
2 en 3 augustus 2014, Hertog Jan rit.
 
Met 5 motoren, klein groepje dus, hebben we de Hertog Jan rit gereden. Albert Jan, Harrie, Sieds, Jan en Ina.
Vertrekpunt deze keer vanaf Bas. Klokslag 8.00 waren we daar en stond Bas al klaar met koffie met koek(jes) en chocola na achten.
 
Ergens tussen 8.15 en 8.30 vertrokken we voor de heenreis naar Arcen, via Duitsland. Stralend mooi weer. Er werd lekker tempo gereden en na een aantal tussenstops en een verfrissende stortbui kwamen we rond 15.30 aan bij het hotel.
Nadat we onze kamers hadden gevonden en zomers kledij aan hadden gedaan, gingen we te voet naar
de brouwerij van Hertog Jan, een klein half uurtje lopen.
 
Daar hebben we onder bezielende geest van de guide een rondleiding gehad en konden we jong bier proeven, maar eerst kreeg iedereen een bekertje bronwater. Na de rondleiding mochten we aan de overkant genieten van een consumptie, al dan niet met alcohol. Wederom een beste regenbui, en nadat die voorbij was zijn we weer richting hotel gelopen, waar voor ons de tafel al gedekt was.
 
Een heerlijk 3 gangen menu.
 
De volgende dag was er ontbijt rond 8.30 en daarna ging het weer huiswaarts, nu via de nederlandse wegen, zo weinig mogelijk snelweg/autoweg.
Op gegeven moment stonden we zelfs voor een grint/zandweg, waarop de mannen riepen, hee dit komt ons bekend voor, hier stonden we vorig jaar ook. Gelukkig is onze voorman niet voor een gat te vangen en leidde hij ons via een andere weg weer naar de route.
Uiteraard hebben we een aantal stops gedaan voor de innerlijke verzorging en de laatste was in de Krim voor een heerlijk ijsje. Daarna zijn we doorgereden naar Vries en na een kop koffie op het terras van Henni is ieder zijn eigen weg gegaan richting eigen haard en huis.
 
Kortom een mooie rit, mooie route, mooi weer, gezellig groepje en mooi dat Sieds weer van de partij is.
 
Toercommissie bedankt!!
 
-- ina --
 
Het kan zijn dat het verslag nog wordt aangevuld.
Foto's van deze rit zijn te vinden in het foto album, het beeldmateriaal is van Harrie van Dijk en Sieds Harmenzon
 
2014. Frankenwald rit 12 t/m 17 juli
 
Dag 1 van Borger naar Eimelrod.
 
 
Verslag 12 juli 2014

Op 12 juli liep onze wekker al vroeg af. Dit, omdat onze meerdaagse motortrip naar Frankenwald op de agenda stond. Na het eten van een broodje, het klaarzetten en inpakken van de motoren zijn Harrie en ik vertrokken naar Borger waar vandaan wij als groep zouden vertrekken. De groep bestond uit zeven rijders, vier mannen en drie vrouwen nl, Jan en Ina Dekens, Albert Jan Kort en Henni van het Hof, Harrie van Dijk en Debbie Arends en Johan Bijmolt. Bij aankomst in Borger stond Bas Veldman al op ons te wachten om ons uit te zwaaien en ons te voorzien van niet een maar twee borreltjes. Op een been konden we immers niet staan! Natuurlijk waren de borreltjes niet bedoeld voor dit vroege tijdstip. We hebben ze dan ook pas later in het hotel genuttigd en ze waren heerlijk. Bas bedankt voor de leuke en lekkere verrassing.

Om 08.15 uur zijn we vertrokken en begonnen aan onze rit van 300 km naar Axel Sauer in het Sauerland. Het zonnetje scheen bij een lekkere temperatuur. In de ochtend een koffiestop gemaakt en in de middag hebben we genoten van een heerlijke lunch die voor de een bestond uit een bauern- omelet, strammer Max of een curry worst/ bockworst. Hierna moesten we nog ongeveer 80 km rijden. Dit ging vlot en al vrij snel kwamen we het leuke en mooie gebied in rijden met de slingerende weggetjes en lekkere bochtjes. Omdat wij op tijd waren, besloten een ijsje te gaan eten in Willingen, maar hier hebben we toch echt wat voor moeten doen. Willingen was namelijk van een kant afgesloten en het leek haast onmogelijk om het dorp in te komen. Naar verschillende rondjes gereden te hebben en enkele kilometers meer op de teller is het ons dan toch gelukt om neer te strijken op het terras met een lekker ijsje. Hierna weer allemaal de motor op voor het laatste stukje. Het leek er even op dat wij niet met zeven personen aan zouden komen in het hotel, maar met meer personen, omdat er een paar Duitse gastrijders met ons mee reden. Tegen half vijf waren we in hotel, waar we de motoren konden stallen in de "stallen".

Nadat iedereen zijn spullen naar de kamer had gebracht en zich had opgefrist zijn we een borrel gaan drinken op het terras en vervolgens gaan eten. Na het eten een avondwandeling gemaakt en later op de avond voetbal gekeken en toen werd het tijd om zo langzamerhand naar bed te gaan.

Debbie
 
 
Dag 2. Eimelrod naar Wallenfels, 13 juli 2014
 
 
 
De route van vandaag gaat van de ene gasthof naar de andere.  Eindbestemming Gasthof Roseneck in Wallenfels.
Heerlijk relaxed naar de eindbestemming gereden.Onderweg uiteraard koffie mit kuchen. De eerste 100 km waren droog en warm, tijdens de koffiestop betrok de lucht enorm en wel van dien aard dat Johan besloot dat een regenpak wel handig is tegen de regen. Met hulp van Henni werd Johan in het pak gehezen midden in de konditorei. De volgende 100 km waren grotendeels regenachtig.
Zelf ben ik ook weer een ervaring rijker ;-) mijn allweatherjas is zonder de windstopper (en waarschijnlijk ook regenstopper, zo blijkt) niet waterdicht. De derde 100 km zijn we weer droog gewaaid. Al met al een mooie route. 's Avonds natuurlijk de finale gekeken met unsere deutsche freunde in het pension, met groot scherm. Een zeer spannende wedstrijd voor de duitsers, maar ook voor de aanwezige gasten, de oeeeehs en aaaaaahs waren niet van de lucht. Uiteraard kregen we van onze gastgever een overwinnings schnaps, zum wohl!
 
--ina --
 
3E Dag:

Nadat we gisteren op ons 2e logeer adres in Wallenfels zijn aangekomen, staat vandaag,
maandag de 14e juli, de "3 Landen Tochtâ€Ãƒâ€šÃ‚ op het program.
Deze tocht van ca. 200 km begon met een wat miezerig weertje.
Al snel klaarde het op en konden we genieten van mooie wegen en vergezichten.
De koffiestop vond plaats aan de oever van de Saal, nabij Saalbrug-Ebersdorf.
Wij vroegen ons af waar de titel van deze tocht vandaan kwam.
Dit blijkt te slaan op de vrijstaten, Thüringen, Beieren en Saksen.
De lunchpauze werd gehouden bij een restaurant die op loopafstand van het museum die voormalige Oost / West grensposten/ uitkijktorens etc. van Mödlareuth weer gaf.
Na het laatste deel gereden te hebben, was een ieder wel aan een frisse versnapering toe op ons logeer adres

5e Dag:

Wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt.
Vandaag, woensdag de 16e juli, vertrokken we naar ons "tussen adresâ€Ãƒâ€šÃ‚  Landgasthof Sauer in Eimelrod Sauerland.
Ondanks dat het een verplaatsing van A naar B was, hebben we tijdens de ca. 300 km lange rit leuke (stuur)wegen gehad naast lange rechte stukken met veel verkeerslichten en snelheidsbeperkingen.
Bij een Konditorei, na het verbouwen van het terras, koffie genuttigd met iets lekkers erbij natuurlijk.
Na het 2e deel gereden te hebben kwamen we voor de lunchpauze bij een dagopvang / besteding voor ouderen terecht.
Dit hadden we aanvankelijk niet door maar werd tijdens ons verblijf duidelijk.
Toch konden we daar overheerlijke wafels in diverse variëteiten nuttigen.
Nu het laatste deel nog rijden naar de fam. Sauer en een biertje scoren.

6e Dag:

Na het ontbijt en afwikkeling van het financiële deel door Albert Jan, werd er een aanvang gemaakt met de thuisreis.
Ook weer ca. 300 km.
Uiteraard werd er weer koffie gedronken en geluncht onderweg, want de inwendige mens wordt bij de Flintâ€ÃƒÂ¢Ã¢€Å¾Ã‚¢n niet vergeten.
Het adres waar geluncht werd hadden we de heenreis ook aangedaan.
Ter afsluiting van de trip samen een ijsje eten in Borger en naar huis.
De organisatie en begeleiding van de Frankenwaldrit was perfect en denk ik namens alle deelnemers de toercommissie een dikke pluim te mogen geven.

Johan Bijmolt                                Assen, 21 juli 2014
 
 
Verslag van het Busenwurth weekend 2014, 13 t/m 15 juni.
 
13 juni.
 
 
Vanwege omstandigheden was het vertrek niet bij Hunsow motoren (Gerard van harte beterschap en een spoedig herstel van ons allen) maar vanaf het huis van Walter en Carolien, nadat iedereen het vertrekpunt had gevonden en voorzien was van koffie en/of thee, vertrokken we rond 8.15.
 
De toercommissie had een mooie route uitgezet langs binnenwegen en af en toe een stukje snelweg. De Duitse grens werd zonder problemen bereikt. En al gauw was het tijd voor een eerste koffiestop, Bas wist nog een leuk adres in Westeroverledingen, daar hebben we koffie mit zupfkuchen gehad, heerlijk.
 
Daarna weer verder natuurlijk, gelukkig waaide het niet ;-) volgens Albert Jan. Verder had iedereen daar een andere mening over.
De route verliep langs mooie dijkweggetjes, die soms meer aan fietspaden deden denken.
Op naar de pont voor de oversteek naar Gluckstadt. En daarna nog een klein pontje en was het nog maar 32 km naar ons logeeradres, waar we met swung werden ontvangen door onze gastvrouw Gerda.
We hebben heerlijk gegeten in het café even verderop, waar we daarna samen Spanje - Nederland hebben gekeken, een aantal mensen uiteraard in de oranje stijl, uitslag 1-5 wat natuurlijk fantastisch is. Het was ook na het voetbal nog lang gezellig in het café.
 
14 juni.
 
Frau Gerda had zich verslapen, wat ze zelf veel erger vond dan wij, het ontbijt werd hierdoor een ietsje later rond 9.00 uur. Na het ontbijt was het even wachten op Jan, die vanaf de zaterdag bij de groep aansloot, voor hem waren al bolletjes gesmeerd en was er verse koffie.
Daarna begonnen we onze toertocht van vandaag. We zijn deze keer niet met een veerboot overgestoken met met een Schwebefahre, een heel aparte ervaring. Aan de overkant lag een mooie uitspanning waar ons de koffie mit kuchen alweer toelachtte, lekker aan het water, met zicht op de fahre.
 
 
 
De route zat weer goed in elkaar, was goed te doen, mooi bochtenwerk, mooie weggetjes door kleine dorpjes, prachtige vakwerkhuizen onderweg. Terug bij ons overnachtingsadres, nog even gezellig nagekletst en daarna gingen we grillen bij het café, deze was eigenlijk gesloten vanwege een feestje met medewerkers en/of stamgasten, waar wij bij aan mochten schuiven. Na het grillen hebben we nog even nagezeten met zijn allen, waarbij rond 23.30 de luikjes dichtgingen bij de verslaggever.
 
15 juni.
 
Opstaan en de zon zien schijnen, wat wil je nog meer. Een goed verzorgd ontbijt, precies. Echt absoluut niets te klagen, frau Gerda had het weer prima voor elkaar. Na het ontbijt de koffers inpakken, voorzover dat nog niet was gebeurd en klaar voor vertrek naar huis.
Er werd lekker tempo gereden, de weggetjes werden weer smaller en smaller, soms nauwelijks een pad te noemen, maar geen probleem, met de motor kom je overal, zelfs over deels grind/zandweg.
We kwamen uit bij een hele oude Schwebefahre, het hotel/restaurant was ook oud met uitgesleten traptreden, en al 91 jaar in familiebezit. We kregen nog een uitleg hoe de fahre vroeger gebruikt werd, en wat voor capaciteit het heeft, altijd mooi dat mensen uit zichzelf zoiets gaan uitleggen. Daarna gingen we weer verder en kwamen we steeds dichter bij Nederland, we zijn gestopt op de parkeerplaats Roode Til langs de A7, nog even gedag zeggen aan elkaar en ging ieder zijn eigen weg richting huis.
 
Alweer een super geslaagd weekend, met mooie routes en goed gezelschap.
 
Hoofdrolspelers: Bas, Albert Jan, Harry en Debbie, Piet en Dina, Walter en Carolien, Martin en Angela, Jan en Ina.
 
--Ina--
 
 
 
2014 Schillingen Hemelvaart
 
Op pad met de motortoerclub de Flintnrieders, de Schillingenrit, 29 mei t/m 2 juni 2014
 
Dag 1.
 
Met 11 motoren en 13 mensen ging donderdagochtend na een kop koffie bij Hunsow motoren rond 8.15 de toertocht van start.
In het begin was het een beetje koud en regenachtig, maar gaandeweg de ochtend werd de lucht helder en de straten droog. Onder leiding van onze ervaren voorrijder, tussenrijder en achterrijder,  lukte het prima om achter de buien te blijven. ;-)
 
Het eerste deel hebben we een deel van de afstand overbrugd door gebruik te maken van de autobahn en 's middags wat meer via de binnenwegen tot we bij ons logeeradres in Schillingen waren. Daar kreeg iedereen zijn kamersleutel en kon er gedouched worden en/of een drankje op het terras. Het eten was goed verzorgd, heerlijke scharrelschnitzel mit salat und pommes, de mannen kregen een  mannertagschnapps, welke met verdeeld plezier genuttigd werd en voor iedereen wat er uiteraard een sorbet.
 
Daarna hebben we gezellig nagetafeld en zoals altijd vliegt dan de tijd.
 
Dag 2.
 
Na een stevig ontbijt vertrokken we rond 9.30 voor tocht 1. Leuke binnenweggetjes met hier en daar stevig bochtenwerk, stijgingen en dalingen. Helaas een klein beetje pech, of, zoals een automobilist zei: da ist einer umgekiepert. Gelukkig alles goed, de motor wel wat schade en misschien een deukje in het imago van de rijder, maar het gebeurde zo goed als in stilstand, dus nadat de motor weer recht stond konden we gewoon weer verder.
 
Natuurlijk onderweg koffie mit kuchen, er waren veel gelegenheden dicht, maar in Tholey was er een café waar we terecht konden, en het zal wel geen toeval zijn, maar de eigenaar sprak goed Nederlands.
 
Daarna weer verder en na de lunch werd route 2  gereden en gingen we richting Luxemburg, drielandenpunt, de telefoon van Debbie gaf zelfs aan dat ze in Frankrijk was geweest.
 
We begonnen de dag met bewolking, wel droog, en later stralende blauwe lucht en zon.
En net als de vorige dag krgen we een heerlijk maaltijd voorschoteld bij Pension MaBem.
 
Dag 3, verslag van Koos en Menke

Na weer een geweldig ontbijt vertrekken we voor  een mooie rit naar Luxemburg.
Het weer werkte mee , dus dat was geen probleem.
We komen door Trier. Wat een prachtige stad met al zijn mooie oude gebouwen.
Een stad vol cultuur. Verder rijden we door mooie dorpen en kleine gehuchten naar de koffie.
Na deze met smaak te hebben genuttigd , rijden we verder, en zien onderweg nog veel natuur.

Wij (koos en Menke ) hebben ervan genoten.  Een prachtige dag.

Toercommissie BEDANKT.

 

En terecht een bedankje voor de toercommissie, want echt, dag 3 werden we wakker met een stralende zon en na het ontbijt ging het inderdaad richting Luxemburg. Prachtige vergezichten, oude bruggen, nieuwe bruggen, burchten, noem maar op er lag van alles op en langs de route. Na de koffiestop kwamen we langs het marktplein in Echternach, daar lachten ons de hamburgers en bratwurst toe. Muziek er bij, wat wil je nog meer.  Ja een ijsje, dat wilden we wel graag, alleen alsof de duvel er mee speelde, natuurlijk kwamen we geen ijsverkooppunt tegen, en voor we het wisten stonden we weer terug in Schillingen, en echt een groot compliment voor de toercommissie.

 Dag 4.

Jan vertrok huiswaarts vanwege verplichtingen, zo bleven we met 12 man/vrouw en 10 motoren.  De route ging richting Cochem, stralend weer, veel bochtenwerk, maar prima te doen, de glimlach van Martin is niet van zijn gezicht te krijgen, de Pan bevalt prima. Het was wel druk, maar wat wil je in zo'n mooi gebied, wat een geweldige vergezichten onder andere bij Piesport in het Moezelgebied, veel zwoegende fietsers bergop en ontzettend veel motoren. Na de middagstop en tankstop kwamen we deze keer wel een ijssalon tegen, zo werd het beloofde ijs een feit. Daarna weer richting ons Pension. Waar we elke dag weer verrast werden met een heerlijke maaltijd.

 Dag 5.

Terug naar huis. In Monschau een koffiestop, waar we getrakteerd werden door Koos en Menke, allebei jarig. Nogmaals gefeliciteerd.

Weer een mooie route langs binnenwegen, en langzaam ging het bergachtig gebied over in heuvelachtig om daarna weer vlak te worden, jawel Nederland, vanaf Venlo hebben we deels via de snelwegen gereden. Natuurlijk regelmatig een stop om de benen te strekken en het één en ander te nuttigen. Eindpunt was een parkeerplaats bij Beilen vanwaar iedereen richting eigen huis en haard vertrok.

Heren van de toercommissie, nogmaals bedankt voor de geweldig mooie routes die jullie uitgezet hebben.

Deelnemers: Koos en Menke, Harry en Debbie, Albert Jan en Henni, Piet en Dina, Johan, Bas, Martin, Jan en Ina.

 

Foto's van deze toertocht zijn te vinden bij het foto album.

--Ina--

 


MTC de Flint'n Rieders
info@flintnrieders.nl
KvK 40049019
IBAN NL73 RABO 0309 2395 91
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen
Privacy Statement
Disclaimer

© 2011 Plan Plan Internet BV