Hier bent u: Verslagen > 2019 Expositie Egbert Streuer

Elk jaar organiseren we wel een winteractiviteit, maar voor het winterseizoen 2018/19 hadden we nog niets. Wat is dan wijsheid, waar haal je iets leuks en interessants vandaan?

Tot er een mailtje van de museumjaarkaart in de inbox zat waar een expositie over Egbert Streuer in het Drents Museum aangekondigd werd. Dat is het, een expositie over een tot de verbeelding sprekende Drent in een Drents museum, die start in februari. Dat wordt onze winteractiviteit!

In de jaarvergadering is het aangekondigd. Maar ik begon toch te twijfelen, onze clubleden zijn niet van die museumbezoekers, straks komt er anderhalve man en een paardenkop.

Maar de opkomst was geweldig, 16 geďnteresseerden. Na een bakje koffie bij Liff zijn we rustig kuierend naar het museum gelopen. Daar troffen we Jan en Ina op een bankje aan, genietend van het februari zonnetje. Aangekomen in het museum had iedereen zo zijn voorkeur binnen de expositie. Vooral de filmfragmenten met het bijbehorende commentaar toverde een grote grijns op de gezichten. "O ja dat is waar ook, dat was ik kwijt” was ook een veel gehoorde opmerking.

Als je dan toch voor Egbert Streuer in het Drents museum bent kun je ook gelijk een blik op de rest van het museum werpen. Iedereen zwermde uit over het museum en tegen vieren kwamen we een aantal leden tegen bij de tentoonstelling "het land van de zwarte Farao’s Nubië”. Mooi om te zien en merken dat men het museumbezoek de moeite waard vond.

Jan Mook

 
 

MTC de Flint'n Rieders
info@flintnrieders.nl
KvK 40049019
IBAN NL73 RABO 0309 2395 91
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen
Privacy Statement
Disclaimer

© 2011 Plan Plan Internet BV