Friesland weekend 12 en 13 augustus 2023

Op zaterdagmorgen verzamelden 15 Flinten bij Walter en Carolien in Drouwen (wegens vakantie Hunsow motoren) voor een bakkie koffie voor vertrek. Om klokslag 08:00 uur vertrok de groep op 13 motoren (er waren 2 duo’s). Marcel en Whynette zouden in Lemmer aansluiten want op zaterdag gaan de zaken gewoon door. Via een mooie route door Drenthe en Groningen  arriveerde de groep in Garnswerd aan Zee voor koffie met wat lekkers. Maar…..bij vertrek spetterde het wat, een medewerker van het restaurant zei, oh dat is maar even , dus de schrijver dezes besloot, in tegenstelling tot alle anderen,  geen regenkleding aan te trekken, maar zijn doorwaaijas werd een doorregenjas. Onderweg naar Heeg, een prachtige route, waar we helaas niet zoveel van zagen door al dat water, hebben we niet echt van kunnen genieten omdat alle concentratie nodig was bij het motorrijden. Aangekomen in Heeg bij eetcafe Sjuul, bleek niet alleen Walter doorweekt te zijn, maar ook nog een aantal Flinten in (zelfs nieuwe) regenkleding. De voorrijder gaf echter aan dat het transpiratievocht was, aangezien voorrijden zeer inspannend is. Anja van het eetcafe had voor ons een speciale lunchkaart samengesteld en we lieten ons de lunch prima smaken. In de tussentijd was het zonnetje weer gaan schijnen en werd de kleding etc, ten droge gelegd. Voldaan na de lunch vertrokken we voor het laatste deel van de rit naar Lemmer, in een heerlijk warm zonnetje, de route was prachtig ! Na een tankstop in Balk arriveerden we om 16:30 uur bij onze B&B alwaar we vorig jaar voor de eerste keer tot volle tevredenheid verbleven. Na een telefoontje arriveerde de enthousiaste Kevin om ons te verwelkomen, op het terras genoten we van een heerlijk koud drankje terwijl de toercommissie de kamerindeling regelde.

Nadat iedereen opgefrist was dronken we vloeibare versnaperingen in afwachting van de luxe BBQ, deze keer verzorgd werd door Richard van restaurant de Eerste Aanleg in Lemmer. De groep genoot met volle teugen van alle lekkers wat werd aangeboden, een heerlijke zalm, salade, stokbrood, aardappelgratin, kipsate (en die was lekker mmmm), spare ribs, garnalen spiezen, bavette en tot slot pulled pork, dat alles met heerlijke bijpassende sausjes. Het was niet teveel gezegd het was echt een hele luxe BBQ voor herhaling vatbaar, dank aan Richard.  We genoten van het eten, van de gesprekken, van de muziek, er werd zelfs gedanst, het was een super avond en het was heerlijk weer. Een kleine groep ging nog even een biertje scoren in het centrum van Lemmer.

De tweede dag, we mochten uitslapen, ontbijt om 08:30 vertrek om 09:30, en wie kwam ons op de valreep vergezellen, Frank op zijn Ducati, hij had hem op weg naar Lemmer flink de sporen gegeven, maar was op tijd voor vertrek. Het zonnetje scheen, waaide wel wat, we gingen op weg naar Harlingen de Waddepromenade voor de koffiestop. Vervolgens op weg naar Lauwersoog via prachtige wegen in Friesland en Groningen. Bij Sterkenburg lieten we ons de visjes goed smaken. Voor tijdens en na de lunch bereikten verschillende geluiden de toercommissie, deelnemers hadden die zondag nog anderen plannen, wilden rechtstreeks naar huis of anderszins. Op basis daarvan besloot de toercommissie in goed overleg met de overige deelnemers de reis in te korten en een toeristische route te rijden naar Vries, voor een bakkie koffie bij AJ om vervolgens huiswaarts te gaan. Via de App bereikten ons naderhand echter berichten dat een aantal deelnemers het wel jammer vonden op deze wijze een fantastisch weekend af te sluiten. Het weekend was maar twee dagen en op deze wijze geeft het misschien toch niet zo’n voldaan gevoel. Wij (lees de toercommissie) zijn het daar helemaal mee eens, een leermomentje, voortaan eerder ontbijten en vertrekken en de groep tot het eind bij elkaar proberen te houden. Maar genoeg daarover, het was een top weekend zeker voor herhaling vatbaar, ook pension ’t Lytse Knipke was weer prima voor elkaar, Kevin weer bedankt! Er gingen zelfs geluiden rond om volgend jaar een extra nachtje in het pension te verblijven met de groep, om een mooie extra provincie Friesland rit te rijden. We gaan het bekijken, hou de toerkalender voor 2024 maar in de gaten. Bedankt voor jullie deelname ! Op naar de volgende trip, Walter

Via deze link zijn alle foto’s van het weekend te bekijken.