Motorclub brengt de TT naar ouderen in Rolde: ‘Dit is helemaal fantastisch’ Hendrik Kok drive through weer een groot succes

Ronkende motoren die dwars door een woonzorgcentrum rijden. Dat zie je niet vaak, maar speciaal vanwege de TT kregen bewoners van Interzorg-locatie Hendrik Kok in Rolde een bezoekje van motorclub De Flin’tn Rieders uit Borger.

Als je in een zorgcentrum zit kan de TT in Assen best wel ver weg voelen. Je kunt tenslotte niet zomaar naar het circuit of even sfeer proeven in de stad. Maar daar besloten de motorclub en het zorgcentrum wat aan te doen.

‘Hebben de mensen veel plezier gedaan’

Leden van de club kwamen langs en namen verschillende bewoners achterop mee voor een kort ritje door het gebouw. Door de schuifdeuren, langs de receptie, dwars door het restaurant en dan aan de achterkant er weer uit. In de tuin werd ook een ritje gemaakt, onder toeziend oog van mensen van de dagbesteding.
“We hebben heel veel senioren een plezier gedaan door met ons door het gebouw te rijden”, vertelt een van de leden. “Dit is echt helemaal fantastisch.”

Volgend jaar zetten we deze activiteit gewoon weer op de toerkalender van onze motorclub.

Via deze link zijn een aantal foto’s te bekijken