2024

10-daagse Alpen-Dolomieten rit

Wanneer: 14 t/m 23 juni 2024

Inschrijven: gesloten, reis is volgeboekt  

Rit informatie

In juni gaan de Flint’n Rieders naar de Alpen en de Dolomieten, (zie gedetailleerd informatie verstuurd aan aspirant deelnemers per E-mail 18-12-2023)

De Dolomieten moet je gezien hebben. Een waanzinnig schouwspel van bergpieken, steile rotswanden, gletsjers en blauwe meren. Ontelbaar veel bergpassen, breed en soms zeer smal met even zoveel bochten. Het is haast onvoorstelbaar zoals de bergen zich hebben gevormd en de wegen daar overheen krullen. Hier kijk je je ogen uit en stuurt je helemaal gek! Deze motorreis is een feest voor de (zeer) ervaren motorrijder die houdt van uitdagingen, lekker eten, tornanti en la dolce vita.

Omdat de Dolomieten (Italië) niet naast de deur liggen, gaan de heenreis en de terugreis via Oostenrijk. Niet alleen maak je daarmee de afstand overbrugbaar, je kunt er ook nog leuk rijden. Van Tirol naar Südtirol (Dolomieten) is nog maar een eindje en toch een wereld van verschil. Verschil in bergen, passen, beleving en mentaliteit.

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met MoorMotor. Voor meer informatie zie: https://www.moormotor.nl/motorreizen/dolomieten/motorroutes/8/

Ter zijner tijd zullen we een deelnemerslijst met motorgegevens en telefoonnummers van thuisblijvers verstrekken.

De motorrijders zullen op 14 juni 2024 worden verwelkomd in Pension Olympia in Oetz (aanvang 10 daagse georganiseerde reis) en verblijven daar 2 nachten waarna koers gezet zal worden naar Italië.  We beginnen dag 2 met het rondje Oetz, zo verken je het Tiroler landschap. Wennen aan het echte sturen op de Hahntenjochpas en het in het Namloser Tal; dansen van bocht naar bocht op alweer goed asfalt. Ook kunnen we even afkoelen met een verfrissende duik nemen in de Plansee. Via Garmisch Partenkirchen koers we via het Sellraintal weer richting Oetz. Ook aan het eind van de reis zal nog 1 nacht in dit Pension of Hotel verbleven worden alvorens de thuisreis naar Nederland aan te vangen.

Dag 3 gaan we naar Italië, de Dolomieten, hier verblijven we 6 nachten en gaan prachtige tochten rijden.

Wij hebben inmiddels gereserveerd in de onderkomens. De reservering zal zijn op basis beschikbaarheid en datum van inschrijving.

Beschikbare kamers 10 daagse reis:

  • 5x 2-persoonskamers
  • 3x 1-persoonskamers 
  • 2x gecombineerde 2 persoonskamer (3 nachten) en 1 persoonskamers (6nachten)

We verblijven in de hotels op basis van halfpension (ontbijt & diner). Drankjes en extra’s voor eigen rekening.

Zie ook Extra informtie tab ten aanzien van verkeersregels verplichtingen in de diverse land en geluidsbeperkingen.