Sauerland vakantie van 7 t/m 11 juli 2021

Dag 1 – 7 juli

Op woensdag 7 juli vertrokken 12 motoren (Albert Jan, Henni, Marcel, Wil, Piet met Astrid achterop, Piet ,Johan, Walter met Carolien achterop, Jaap, Nico, Erna en Erik) op 08:00 uur voor het eerste stuk van de route op weg naar Eimelrod. Walter begon enthousiast voorop maar al snel bleek er iets mis te zijn met de navigatie, Nico bleek de redder in nood en ging voorop rijden. Bij de Duitse grens sloten Herman en Chris aan, en werd koers gezet naar Rheine (koffiestop). Inmiddels waren Sieds en Remmie ook onderweg met de auto om bij de lunchstop (Der Saloon in Kessler) aan te sluiten. We zaten heerlijk op het terras en lieten ons de lunch goed smaken. Voldaan vervolgende wij de route naar Eimelrod, het was een prachtige route iedereen genoot. Om 4 uur waren we in het Hotel waar we ons tegoed deden aan lekkere biertjes en een heerlijke maaltijd, het werd een gezellige eerste avond.

Dag 2 – 8 juli

Ontbijt op 09:00 uur, we mochten uitslapen, deze dag was een korte rit (150 km) gepland (wat is het Sauerland super om met de motor rond te toeren zoveel te zien). Om 17:30 gingen we met de bus naar het Willinger Brauhaus, waar we een rondleiding kregen om daarna heerlijk a la carte te eten. Om 22:30 gingen we terug met taxi’s, deze werden door de MTC betaald, leek ons de veiligste optie. Een paar Sauerland reizigers dronken in een nabijgelegen Kneipe Zum Ziegenstall nog een afzakkertje.

Dag 3 – 9 juli

Ontbijt om 08:30 uur vertrek om 09:30 uur, een dag afstand van ca 200 km, geen koffiestop want na 80 km  was er een bezoek aan Schloss Ginsburg gepland waar we werden opgewacht door Gerd, zijn vrouw, dochter en 2 kleinkinderen en verrast met heerlijke koffie en vers gebak en koek.

Schloss Ginsburg is een bijzondere is een bijzondere historisch bijzondere plek voor Nederland, het werd bijzonder belangrijk in 1568 toen Willem I van Oranje-Nassau zijn campagne plande en uiteindelijk uitvoerde om de Nederlanden te bevrijden van de Spaanse overheersing op het kasteel. (ben je geïnteresseerd lees dan eens op Wikipedia https://de.wikipedia.org/wiki/Ginsburg ).

Na de koffie bezochten wij het slot en de toren. Na de bezichtiging stond er een heerlijke BBQ lunch voor ons klaar die we ons goed lieten smaken. De terugreis werd gekenmerkt door de vele omleidingen maar de toercommissie wist telkens de geplande route weer terug te vinden, om 17:00 uur arriveerden we weer bij Axle Sauer van de gelijknamige Bauerenhof Landgasthof Sauer, onze sponsor. De motoren ginen achter slot en grendel in een grote schuur en we verzamelden in de tuin voor de drankje waarna om 19:00 uur het 3 gangen menu werd geserveerd. Eeen kleine groep ging daarna aan de wandel, de rest bleeft rustig in de bar boor een kopje koffie en een drankje.

Dag 4 – 10 juli

Al weer zaterdag , de tijd vliegt, na een heerlijk ontbijt vertrokken we voor een rondrit van ca 200 km door de mooie Sauerlandse bossen, het was genieten, alhoewel ook deze dag weer werd gekenmerkt door omleidingen en wegafsluitingen. Er waren geen stops gepland , de toercommissie wilde onderweg gewoon kijken wat er open/ beschikbaar was, en dat is zeer goed gelukt, zo hebben we een lunch gehand op een hele bijzonder plek Der Glashutte, een heel chique hotel restaurant waar we genoten van het Hotel en het terras bij het Hotel met een uitstekende service, eigenlijk te mooi voor deze motorbende maar fantastisch.

Dag 5 – 11 juli

Helaas de terugreis staat alweer op het programma 300 km, we vertrokken om 09:30 uur en werden uitgezwaaid door Sieds en Remmie . Het was een prachtige route die door de toercommissie was voorbereid, wederom zonder geplande koffie en of lunchlocatie, we reden weer op de “Bonne fooi” maar ook dat is ook weer goed geluk , na 70 km tanken en koffie na 150 km lunch bij de the big M (op verzoek van een van de Sauerlandgangers) in de middag nog een tankstop en toen door naar Whynette die ons had uitgenodigd voor een drankje in de tuin ter afsluiting van de reis. Bij aanvang waren Erik en Piet al afgehaakt, onderweg besloten Piet en Astrid door te rijden, Herman en Chris besloten niet eerst weer naar Stadskanaal te rijden en bogen af richting Kloosterhaar en Johan besloot niet in te gaan op de uitnodiging, wilde graag naar huis.

Concluderend kan gesteld worden dat wij een super reis gehad hebben, iedereen weer veilig thuis en heel veel mazzel met het weer. Prachtige routes gereden en het programma wat de toercommissie bedacht had is heel erg gewaardeerd door de deelnemers, getuige de positieve reacties op de Sauerland App die we speciaal voor de reis hadden gemaakt.

Dank voor jullie deelname het was heel gezellig !

We gaan proberen een foto collage op de website te zetten in overleg met de webbeheerder, in dit verslag dus alleen de groep foto bij Schloss Ginsburge en een plaatje van de dames.

Namens de Toercommissie, Walter

Meer foto’s : Meer foto’s : https://flintnrieders.nl/fotoalbum/#SL