Verslag Uslar in Wesergebergte reis 14 t/m 16 juli 2023

Zoals bij elke meerdaagse reizen verzamelden wij ons vrijdagochtend bij Hunsowmotoren in opperbeste stemming. Om kwart voor 8 stonden wij met 9 motoren klaar, maar we wachtten nog even op Carolien die ons zou uitzwaaien. Het uitzwaaien lukte uiteindelijk en tot onze grote blijdschap hoorden wij om stipt 8 uur een bekend geluid van de motor van Will Frank. Normaal rijdt hij zelfstandig naar het hotel, maar het eerste gedeelte reed hij met ons mee.

Na een voorspoedige reis van precies 305 kilometer kwamen we om 4 uur aan bij ons hotel in de buurt van Uslar. In de tuin van het hotel stond een grote tafel voor ons klaar. Het hotel leek volledig voor ons geopend te zijn. Zelfs de kok moest worden ingevlogen. Ook in Duitsland hebben veel sectoren last van een personeelstekort. De maaltijd die geserveerd werd was karig en niet volgens de schijf van 5. Gelukkig ging dit niet ten koste van onze stemming.

De volgende ochtend stonden we om half 10 klaar voor een rondrit van ongeveer 150 kilometer. Het weer leek op dat moment goed. Will en Willem kozen die dag om eigen activiteiten te doen. De activiteit van Will staat inmiddels in de appgroep van De Flintnrieders. Duidelijk werd dat zijn motor niet geschikt was om allroad te rijden.

Bij de eerste koffiestop werden wij heel goed bediend door de vrouw des huizes. Anton zette al zijn vaardigheden in om bij haar in de smaak te vallen. Dat lukte. Zijn stuk kersentaart was beduidend de grootste. Na een bui afgewacht te hebben zijn we doorgereden. Het Wesergebied is bijzonder mooi. Het rijden in het glooiende landschap was zeer charmant en de stad waar wij lunchten, Hannover Munde, heeft een mooie historische stadskern. Het laatste stukje ging toevallig nog via een pontje, die bij een reis langs de rivier De Weser niet mag ontbreken. Het pontje is een mooi stukje techniek. Door slim van de stroming gebruik te maken was de overtocht volledig duurzaam. Een mooie CO2 compensatie voor een motortoerclub.

Het hotel deed die avond zijn best om het eten van de vorige avond goed te maken door een goede maaltijd neer te zetten. De barbecue was uitgebreid en ruim voldoende. We hebben door de goede vragen van onze nieuwe aanwinst Diana, elkaar als Flintnrieders die avond weer beter leren kennen. Hoe sportief zijn motorrijders? Ook hebben we een inkijkje gekregen in de dilemma’s van een officier van justitie (Will bedankt). Deze dilemma’s werden geïllustreerd door Albert Jan zijn confrontatie met het gerechtelijke gezag.

Na een intensieve avond was het ’s ochtends even extra in de ogen wrijven en de nodige koffie drinken voordat wij om 8.31 uur huiswaarts vertrokken. Het weer begon goed maar in de loop van de dag begon het steeds harder te waaien wat de 73 km rijden over de snelweg niet heel comfortabel maakte. Onderweg werden we zelfs nog geconfronteerd met een hagelbui. Gelukkig hadden we daarvoor goed geluncht bij ZEUS in Melle. De verdwenen telefoon van Anton is daar helaas achtergebleven. Dus dat wordt voor Anton een extra reisje naar Duitsland. Ik krijg net het bericht dat de telefoon daar in een bloembak lag.

Uiteindelijk is iedereen weer veilig thuisgekomen. De organisatie van de reis was uitstekend (Walter en AJ bedankt!) en de begeleiding door de toercommissie was in vertrouwde handen van Walter, Nico en Albert Jan. En… Erna, Diana, Willem, Will, Albert Jan, Nico, Jos, Walter en Anton bedankt voor de gezelligheid.

Fred

Via deze link zijn alle foto’s van het weekend te bekijken.