21 Flinten genieten onder een heerlijk voorjaarzonnetje van de Voorgezette Rij Opleiding bij DIBO in Emmen

Op zondag 23 april 2023 vertrokken 21 Flinten begeleid door de toercommissie voor een Voortgezette Rijopleiding bij DIBO in Emmen. Wat een mazzel met het prachtige zonnige weer. Dit in tegenstelling tot de vorige editie van de training (2007) met de hele dag regen…

Om 09:30 werden we ontvangen door Laurens (zie foto) Freddie en Henk de instructeurs voor de dag. De opleiding startte met een theoriemoment over veiligheid met het motorrijden, de doelstelling van de dag en een inventarisatie van speciale wensen. Dit alles onder het genot van een heerlijk kopje koffie met cake.

Voor het praktijkdeel werd de groep opgesplitst in drie groepjes van 7 motoren en mochten we de baan op. Begonnen met “motorgym”.  Diverse oefeningen op de rijdende motor zoals staan, 1 been op het zadel achter je, en ja ja tot zelfs een amazonezit toe…

Daarna verschillende bijzondere verrichtingen. Het rijden over buizen en autobanden, een langzame slalom tussen pilonnen door, de wipwap, de noodstop oefenen met verschillende snelheden. En als laatste voor de lunch; remmen op nat wegdek. Ook werd gedemonstreerd wat ABS doet op een gladde weg met de DIBO motor met zijwielen. Ook dit mochten we ook zelf even ervaren.

We genoten van een heerlijke lunch waarna er weer een theoriemomentje volgende over bochten techniek. Dat werd in de praktijk gebracht door rechtsom en linksom over het circuit te rijden met om de beurt de instructeur achter je, waarna je na twee ronden persoonlijke tips en advies kreeg.

De dag werd afgesloten met een kopje koffie/ thee of frisdrankje in het theorielokaal waarbij alle deelnemers een certificaat uitgereikt kregen. De instructeurs werden met een luid applaus bedankt voor hun inspanningen. Dankzij hun inspanningen, de fantastische faciliteiten en natuurlijk geholpen door het prachtige weer hebben de 21 Flinten een super dag gehad waarbij iedereen veel heeft geleerd.

Tip van de dag, rij NIET zonder een ventieldopje op je banden, dat kan een hoop ellende voorkomen.

Via deze link zijn alle foto’s van de VRO training te bekijken.