Teutoburger Wald weekend

Teutoburgerwaldreis  12, 13 en 14 juli 2024

Weeronline

Het weerbericht voor dit weekend: regen, regen, regen. In de aanloop naar dit weekend werden de weerberichten steeds slechter. Maar de Flintnrieders zouden de Flintnrieders niet zijn: Iedereen stond vrijdagochtend bij Hunsowmotoren klaar  om stipt om 8 uur te vertrekken. Iedereen? Nee, onze ambulanceverpleger Henk kwam net uit de nachtdienst en zou bij de koffiestop aansluiten. Piet en Astrid waren niet op de BMW, maar gingen op eigen gelegenheid met 4 wielen en een dak boven hun hoofd naar Duitsland. De regen zou hun niet deren.

De praktijk

Om 8 uur vertrokken we met mooi weer naar het Teutoburgerwald. Chris had voor de zekerheid al een regenjas aangetrokken, maar dat bleek niet nodig. De koffiestop en lunch in Tecklenburg werden droog gehaald. De timing van deze stop kon niet beter. Alle regen van die dag viel tijdens ons verblijf in Tecklenburg. Na anderhalf uur vertrokken we naar Waldhotel Peter auf’m Berge in de buurt van Bielefeld. De regen hebben we achter ons gelaten.

Wandelgebied

Het hotel is een mooi uitvalsgebied  voor motoren. Op zaterdag hebben we met droog weer een mooie tocht in oostelijke richting gemaakt. Maar Lucas stimuleerde ons ook om lopend de omgeving te verkennen. Het hotel ligt redelijk hoog, zodat er mooie uitzichten waren. Dus na de avondmaaltijd ging een groepje van 5 personen de bergen in.

Teutoburgerwald

Het Teutoburgerwald  is voor de Dolomietengangers wel een overgang. Het Teutoburgerwald is niet spectaculair, maar is wel heel vriendelijk. Vooral glooiende wegen in een mooie omgeving. In de route zaten ook een aantal verrassende stukken met meerdere haarspeldbochten. Ondanks de grootte van de groep (18 motoren) konden we op een goed tempo doorrijden. Het weer: droog en een waterig zonnetje.

Typisch Duits: Bäckerei

Wat kunnen wij van de Duitsers leren? Niet alleen Brattwurst und Bier, maar ook de Bäckerei. Veel verse broodjes en gebak en een goeie kop koffie. Dit weekend hebben we elke dag geluncht bij zo’n Bäckerei. Mijn advies aan de Duitsers: Ga zorgvuldig met dit verschijnsel om. Meld het bij de UNESCO aan als cultureel erfgoed. (Onze eierbal is dat ook!).

De terugreis

Groot voordeel van deze reis is dat de afstand naar Borger ruim 200 kilometer is. Daardoor konden we eerst rustig ontbijten. Rond half 10 zijn we vertrokken richting Nederland. Het zonnetje scheen vriendelijk.  Uiteindelijk was iedereen rond 3 uur ’s middags weer veilig thuis.

Lucas bedankt voor de organisatie! Het was weer top.

P.S.: Zijn we droog thuisgekomen?

Nee. Rond 2 uur passeerden we de Duits-Nederlandse grens. Vlak daarna kregen we een flinke bui te verstouwen. En Piet en Astrid? Zij zijn volledig droog thuisgekomen.

Verslag Fred

Via deze link zijn een aantal foto’s te bekijken