Friesland weekend

Wat was het warm pfffff

Op zaterdag 13 augustus verzamelden een 17-tal Flinten bij Walter en Carolien in Drouwen voor vertrek naar Friesland (de Frieslandrit 2022). In verband met vakantie van Hunsow motoren was dit keer het vertrek uit het mooie dorp Drouwen. Er was een prachtige route uitgezet door de kop van Groningen en Friesland.

De groep werd uitgezwaaid door de heren Schuiling senior en junior (Willem en Harwil).

Om stipt 08:30 uur vertrokken 10 motoren (1 duo passagier-Ina) en een tweetal auto’s met (Piet en Astrid) en (Koos en Menke) naar de eerste geplande stop. Na een verrassende tocht via de Pekela’s een koffiestop in het Eemshotel te Delfzijl, we zaten daar heerlijk op het terras en genoten van koffie met wat lekkers.

De sfeer zat er al goed in en er werd koers gezet naar Lauwersoog waar we heerlijk op het terras van Vissers Vis genoten van een gebakken visje, harinkje, broodje etc. en keken uit over de haven.

Na de lunch vervolgende wij onze weg door de kop van Groningen en kwamen langs allerlei bekende dorpjes zoals Roodeschool, Warffum, Pieterburen, maar ook langs onbekende dorpjes zoals bijvoorbeeld Kleine Huisjes (ooit van gehoord?)  Wel erg veel stukken 30km per uur en het werd steeds warmer….

Na 70 km arriveerden wij op de Waddenpromenade in Harlingen voor een broodnodige pauze, de groep had behoefte aan koud drinken en ijs, gelukkig waren gezien de weersomstandigheden de voldoende stops ruim gepland door de toercommissie

Na heerlijk opgefrist te zijn reden we ca 60 km en arriveerden wij in Lemmer . Het was wel een uitdaging om aan de juiste kant van Pension B&B Lytse Knipke te geraken, de ons volgende auto’s moesten helaas afhaken en een andere weg zoeken naar het pension, de weg was geblokkeerd door feestende Lemmernaren (Lemmer had immers het Skûtsjesilen gewonnen) en een kermis . De motoren, tja ook die reden het feestgedruis in en na aanwijzingen van een meneer uit Lemmer reden we ja je leest het goed ….” over de Braderie…” Daar werden de braderij bezoekers niet blij van, bij de eerste motor (de schrijver van dit verslag) was er opperste verbazing, maar gaandeweg het passeren van de motoren sloeg dit om in boosheid. “Dat kinst net dwaan idioaten” (Dat kun je niet maken idioten in gewoon Nederlands) en meer van dat soort tekst kregen de motorrijders naar hun hoofd geslingerd. Sorry Lemmer maar we moesten over het water en zagen op dat moment geen andere weg.

Gelukkig vonden we de parkeerplaats van Pension B&B Lytse Knipke. Initieel was Kevin (de eigenaar) in geen velden of wegen te bekennen maar al snel bleek dat hij voor ons boodschappen aan het doen was (extra bier en de BBQ) . Walter regelde de kamer sleutels voor de groep en vertelde dat  Kevin in twee koelkasten heerlijke koude drankjes klaargezet.  We gingen ons opfrissen om daarna op het zonneterras te genieten van een koud drankje.

Toen werden we geroepen door Kevin, de BBQ was aan en de eerste hamburgers waren gereed om opgepeuzeld te worden op een broodje met alle ingrediënten . Alles werd voor ons gedaan door Kevin, hij vertelde dat hij 1 ½ jr geleden het pension had overgenomen en dat op deze wijze cateren voor hem de eerste keer was. Nou Kevin het was super we hebben ervan genoten. Voor herhaling vatbaar.

Na de heerlijke BBQ werd besloten Lemmer centrum in te gaan, bijna de hele groep ging mee, er was nog steeds een groot feest gaande, we aten eerst een ijsje en hebben daarna op een terras wat drankjes genuttigd. Het was een geweldige avond vooral toen bleek dat er nog wat geld van het reisbudget over was en de drankjes daarvan betaald konden worden.

De volgende morgen stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar, heerlijk Kevin complimenten !

Om 09:30 uur vertrokken de motoren en auto’s op weg naar Heeg, in de jachthaven hadden we de koffiestop en genoten van heerlijke koffie en smulden van de Apfelstrudel met Vanille Saus of een Rabarber gebakje.

Maar we moesten verder en het was echt heel warm toen de helmen weer op moesten, we hadden ca 70 km voor de boeg tot de lunchpauze waar we om 13:30 verwacht werden in Garnwerd aan Zee. Een prachtige rit met vele kleine weggetjes en voldoende bochten dwars door Friesland.

Na de lunch reden we naar Peize en namen afscheid van elkaar onder het genot van, je raadt het nooit een ijsje.

Via deze link kan je de foto’s bekijken van het weekend

https://flintnrieders.nl/fotoalbum/#Frld