Kletsnatte start zondagrit

Met de weersvoorspelling van zondag op het netvlies stapte ik zondagochtend in een regenbui op de motor. Een prima gelegenheid om de waterdichtheid van onze motorpakken te testen.

In Borger aangekomen stonden we met een clubje van 8 rijders (Johan, Herman, Chris, Erna Fred, AJ, Nico en ondergetekende) naar de lucht te kijken…daar zou nog wel eens hééél veel water uit kunnen komen.

Het appje van de horecagelegenheid bij het Tjeukermeer of we wel kwamen deed nou ook niet vermoeden dat het daar droog was.
Deel 1 tot de koffie stop was bijzonder, wat zeg ik…extreem nat.  Zelfs de wegen stonden blank in de buurt van Appelscha doordat sloten overstroomden en weilanden volledig blank stonden. Toen we door Wolvega reden hadden ze net een wolkbreuk achter de rug waardoor ook daar straten blank waren komen te staan. In die omgeving begon het weer gelukkig op te klaren en bij de koffiestop bij Restaurant de Fûke konden we in het zonnetje onze natte kleding uittrekken.


Conclusie van het testpanel: Met dit weer is maar weinig motorkleding écht waterdicht. Binnen in het gezellige restaurant (wat vroeger een school was) werd genoten van de koffie met gebak én het mooie uitzicht. Om 12:00 zaten we weer op de motor voor deel 2 richting de lunch pauze. Nu was het inmiddels prima weer en wat is Friesland dan een moaie provinsje. Tot mijn verbazing verscheen er een boot op mijn navigatie…tijdens het uitzetten toch een veerpont over het hoofd gezien. De veerpont van de Langwarder Feart zette ons snel over zodat we via de mooie landweggetjes rond 14:00 bij Paviljoen de Leyen aankwamen. Daar was een tafel gereserveerd en kon de inwendige mens goed verzorgd worden. Nadat iedereen was uitgegeten werd het tijd om het laatste deel van de route te rijden.

 

Tegen 17:00 arriveerden we bij Brasserie Flair in Gasselte, het leek me wel eens leuk om na te zitten met een drankje in plaats van bij de Rabobank te staan. Gelukkig vond de rest dat ook en werd er nog gezellig nagepraat. Ondanks een zeer natte start toch weer een geslaagde én gezellige toertocht.

Bedankt iedereen!

Verslag van Jaap Kruit