Nordseeküste / Greetsiel / Wilhelmshaven 24 en 25 juni 2023

Ze zeggen wel eens de club van honger en dorst, nou dat was wel van toepassing dit weekend, het was heel warm en er werd regelmatig gestopt, tja en dan neem je wat lekkers……

Op zaterdagmorgen vertrokken we om 08:00 uur voor een rit langs de Noordzeekust, naar Willemshaven. Verrassend was het vertrek uit Drenthe, een opmerking uit de groep, “fantastisch deze wegen heb ik nog nooit gereden, bijzonder om op deze manier Drenthe te verlaten” een compliment aan Lucas mooie route en de groep zou nog veel meer verrast worden, prachtige wegen langs de kust, door het land, soms smalle hobbelige wegen, soms maar net verhard, maar het was prachtig. Het hobbelde zo hard dat Henni haar nummerbord verloor maar gelukkig werd dat door de toercommissie opgemerkt en het bord werd gered, later werd deze weer vakkundig gemonteerd op haar motor.

En toen kwamen we aan bij het hotel mmm….. gemengde gevoelens, prachtige kamers maar midden in een industriegebied waar dus helemaal niets te beleven was, nou is dat niet zo erg ware het niet dat we ook niet konden eten in het hotel. Aanvankelijk leek het erop dat we op de motor naar de stad moesten om te eten en daar werd niemand echt blij van (net die warme plakkerige motorkleding uitgetrokken….) Maar onze reisleider vond een Grieks restaurant op loopafstand en daar hebben we heerlijk gegeten en gedronken, alleen was het zooooveel….. We wandelden terug naar het hotel en scoorden nog een ijsje. Onder het genot van een drankje uit de zelfbedieningskoelkast in het hotel werd buiten de dag doorgenomen en ging iedereen tevreden naar bed.

De volgende morgen stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar (echt alles was er en nog meer, super start van de dag) om 09:30 vertrokken we voor de terugreis naar Nederland. Het was heel warm, warmer dan zaterdag maar het was heerlijk op de motor, we genoten van de prachtige route en uiteraard namen we wat lekkers bij de koffie. Toen stonden we opeens voor de pont van de Ems, en niet alle motoren pasten erop. Zo werd besloten dat een groepje van 5 motoren om zou rijden via de tunnel bij Leer, Piet voorop, was een snel ritje 😉. Ongeveer gelijkertijd arriveerden we bij de lunchstop in de haven waar we een heerlijke lunch hadden, met het nodige alcoholvrije vocht, want het was heel warm. Nog slechts 75 km resteerde, we besloten in Wedde nog even te stoppen haha u begrijpt het al voor een lekker drankje of ijsje, hier namen we afscheid en iedereen ging zijns weegs. Het was een mooi weekend Lucas bedankt voor de organisatie en TC bedankt voor het begeleiden.

Via deze link zijn alle foto’s van het Nordseeküste / Greetsiel / Wilhelmshaven weekend te bekijken.