Westerwaldrit 2022

Prachtig Westerwald

Het Westerwald is een geweldig natuurgebied met eindeloze bossen, meren en mooie vergezichten, maar ook kastelen, brauhausen, kerken en kloosters in sfeervolle oude steden. Wij zullen echter vooral toeren op de motor langs de bergen en dalen van het Westerwald.

Wanneer:

Vrijdag 9 t/m Zondag 11 september 2022

Inschrijven:

Inschrijving gesloten

Rit informatie

Op de eerste dag een route van ruim 300 km over de kleinere wegen. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel direct aan de Rijn met schitterend Rivierzicht vanaf het gezellige terras.

Overnachtingsplaats Remagen

Deze oude Duitse stad zit vol met geschiedenis en ligt ongeveer een uur verwijderd van Keulen, aan de linkerkant van de oever van de Rijn. Het Romaanse en middeleeuwse verleden is goed terug te zien in de oude binnenstad en ook de ruïnes van de Romeinse Castell getuigen daarvan. De stad is vooral bekend vanwege de laatste intacte brug over de Rijn, de Ludendorff brug die de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog niet vernietigd kregen. In het centrum bevinden zich een chique wandelpromenade, winkels, interessante cafés en typisch gezellige pubs. Er zijn kleien straatjes met oude Romeinse namen en ook vadertje Rijn kijkt mee.

Glooiende heuvels, de machtige rivier de Rijn, kastelen en burchten, historische steden en twee natuurparken. Voldoende ingrediënten om een prachtige motortocht op de 2e dag van ca 250 km over de slingerende wegen te maken.

Het ontbijtbuffet in het hotel schijnt erg goed te zijn en in het restaurant kan ’s avonds eventueel gegeten worden.

Op de derde dag gaan we weer richting Borger via een mooie afwisselende route. Aan het eind van de middag komen we weer aan bij ons vertrekpunt in Borger.