Mooie zonnige en droge verrassingsrit met wel wat wind

Zondagmorgen 2 juni 2024 hadden 21 Flinten met 20 motoren zich verzameld en om stipt 9:30 vertrok de groep (id kaart mee…) vanuit Borger.
Na een mooie route over Zuid-Drenthe arriveerden we rond 11 uur bij de verrassing van de rit namelijk het Industrieel Smalspoor Museum in Erica.
Hier kregen we een leuke informatieve rondleiding door een zeer bespraakte gids, per smalspoor treintje, over het terrein. Onderweg hadden we nog een stop bij een fabriek waar vroeger een bepaald soort turf werd verwerkt tot turfstrooisel, wat weer gebruikt werd in tuinen, paardenstallen, potaarde bij kweek van champignons etc,
Verder was hier de mogelijkheid zelf nog wat rond te kijken, er was onder andere een vliegtuigmotor van een Amerikaanse bommenwerper uit WOII te bezichtigen, en er was een treffen van oude militaire voertuigen.
Rond 13:00 was het weer verzamelen en werd de tocht vervolgd door een stukje Duitsland en kwamen we na een mooie landelijke route aan bij een inmiddels bekend Restaurant Watermolen Bels in Mander voor een prima lunch.
Vervolgens werd de reis voortgezet o.a. over Kloosterhaar en verder vervolgd via de Hunebed Highway richting Borger waar we eind van de middag weer aan kwamen.
De rit werd uitstekend begeleid door Lucas, Albert Jan (spontaan) en Jaap (regelde e.e.a. bij het museum).

Verslag door Jos Pot

Via deze link zijn een aantal foto’s de verrassingstocht 2024 te bekijken