Westerwald weekend

Toen ik vrijdagmorgen de gordijnen opendeed regende het, dat begon al goed, gelukkig toen ik wegreed naar Hunsow Motoren was het inmiddels droog en daar aangekomen stond de groep al koffie te drinken.

Helaas had Ina wegens ziekte zich afgemeld en moest Henk alleen op pad, maar de Flinten hebben hem goed opgevangen. Om stipt 08:00 uur vertrok de groep bestaand uit AJ, Nico, Henk, Marcel Sven, Marcel  v V, Piet S, Jurry, Wil, Lucas, Fred, Olav en ondergetekende richting Duitsland.

Al vrij snel deed zich een juridische vertraging op, maar door kordaat optreden van de toercommissie waren de deelnemers al snel weer bij elkaar. We reden naar de eerste koffie stop Backerei Musswessels, wat is dat toch super in Duitsland zo’n Backerei, heerlijk broodjes, gebak en lekkere koffie, en het kost weinig waarom kan dat in Nederland toch niet. We lieten het ons allemaal goed smaken en de eerste verhalen kwamen los.

De route werd vervolgd , we reden een stuk over de autobahn om wat snelle kilometers te maken en werden daarna ten oosten van Dusseldorf rijkelijk beloond met een heerlijke lunch alweer bij een Backerei , Backermeister Kamm, en die had heerlijke broodjes, frikandelle, schnitsel, gebakken ei, noem maar op en weer lekker geprijsd.

Tijdens de laatste etappe van de dag raakte onze Wil wat vermoeid, helaas vertraagde dat het laatste deel van de rit enigszins, kwam ook omdat er wat veel bochten in dat traject zaten en voorzichtigheid geboden was. Uiteraard paste de groep zich aan, waarbij zelfs op het laatst Wil door Nico individueel werd begeleid en de groep wat sneller doorreed naar de pont. Aan de overkant lag het Hotel Restaurant Rhein Inn in Remagen, en daar stonden Sieds en Remmy al naar ons te zwaaien. Walter betaalde de overtocht uit de Toercommissie kas, wat zeer gewaardeerd werd door de deelnemers.

De Hotelkamers waren super en de drankjes en het eten smaakten goed, dat alles werd genuttigd met zicht op de Rijn waar het water echt wel laag stond en de schepen slechts half geladen langsvoeren. En….. toen we binnen waren begon het keihard te regenen wat een mazzel hadden we gehad de eerste dag.

De tweede dag brak aan, zag er niet te best uit, bij het ontwaken regende het…., we vertrokken om 09:30 uur uitgezwaaid door Sieds, Remmy en Wil die besloten had  die dag in het Hotel te blijven. Gelukkig het was droog (bij vertrek), enige optimisten onder de motorgroep dachten “zonnebril en geen regenkleding” verkeerde gok…., na ca 5 kilometer ging de regen los, stopte de groep om de optimisten gelegenheid te geven regenkleding aan te trekken en de rest zich nat te laten regenen. Het duurde dan ook vrij lang voor we verder konden rijden, Piet had nieuwe overschoenen (kaartje hing er nog aan) en dat was nogal een worsteling, kennelijk gebruiksaanwijzing niet gelezen. Het werd een dag van regen en zonneschijn, telkens regenden we nat om daarna weer lekker droog te rijden.

We stopten voor de lunch bij Brauereipaviljoen Abtei Marienstatt, de specialiteit was aardappelsoep die bijna iedereen heeft besteld, de schrijver dezes koos voor een heerlijke salade. Mooi was het daar prachtige tuinen en een bruidspaar.

Voor Jurry was dit weekend ook een geweldige ervaring en een mooi leermoment, sturen op (en soms een beetje naast) de bochtige wegen is echt wel bijzonder.

Voldaan vertrokken we voor het laatste deel van de rondreis, ineens waren we Henk en AJ kwijt, konden ze via de mobilofoon niet bereiken, werden wat ongerust en vroegen Nico een stuk terug te rijden, je weet het niet kan altijd iets aan de hand zijn. Na ca 20 minuten kwam Nico terug, niemand gezien en of gevonden, we besloten verder te rijden nadat we de voicemail van Henk en AJ inspraken dat we Walters mobilofoon zouden uitzetten om zodoende onder het rijden telefonisch bereikbaar te zijn. Inmiddels best wel wat vertraging opgelopen zodat besloten werd eenmaal over de Rijn rechtstreeks naar het hotel te rijden. Tijdens dat laatste stuk langs de Rijn  (overigens heel mooi) kreeg Walter een telefoontje van AJ dat Henk en hij veilig in het Hotel waren aangekomen. Walter informeerde de groep en algehele opluchting was een feit.

We namen een heerlijk biertje bestelden het diner en genoten van de verhalen.

De derde dag aangebroken, we moesten alweer naar huis, jammer hoor want het was zo’n mooie omgeving. Om 09:00 uur was het vertrek gepland, Wil zat al een kwartier daarvoor klaar op de motor en startte zijn Virago, we suggereerden dat Wil alvast zou gaan rijden, de groep zou hem wel inhalen, kon hij lekker het eerste gedeelte zijn eigen tempo rijden……, helaas hebben we Wil die dag niet meer gezien. Wel via de App contact gehad maar bij een wegomleiding was het verkeerd gegaan, Wil koos een andere route. Gelukkig is Wil veilig en wel thuisgekomen.

We lunchten samen met Sieds en Remmy die met de auto naar de geplande lunch locatie, Cafe Vloet (Konditorei und Bäckerei) in Kevelaer waren gereden en na de lunch namen we afscheid van de Zoutkampers. Maar niet alleen Wil raakte vervreemd van de groep, Lucas reed voorbij een afslag van de route na het tanken, Walter en AJ bleven even op dat kruispunt staan, Lucas riep over de radio, ik zie de route al, rij er nu heen, Walter en AJ besloten de route te volgen, maar hebben de groep niet meer gezien. Uiteindelijk bleek dat Lucas een andere route volgde, AJ en Walter besloten, na nog tientallen kilometers de route te hebben gevolgd, ook maar Borger in te toetsen, immers was het wel duidelijk dat een Rendez Vous niet meer mogelijk was.

Rijdend op de N36 zagen de mannen ineens de groep bij een benzinestation staan, genietend van een ijsje, AJ en Walter sloten weer aan, van de gelegenheid gebruik gemaakt afscheid te nemen zodat ieder de meest efficiënte route naar huis kon volgen.

Alhoewel de weersvooruitzichten niet al te best waren voor het Westerwald weekend, voor het hele weekend werd namelijk regen voorspeld, is het achteraf enorm meegevallen.

Langs deze weg de begeleiding, Lucas in het bijzonder, heel veel dank voor dit fantastische weekend, verzoeken bereikten de toercommissie om volgend jaar meer van dit soort weekenden op te nemen in de kalender.

Walter

Voor de foto’s klik op onderstaande link

https://flintnrieders.nl/fotoalbum/#ww