Verplichtingen in het buitenland

Wanneer je met de motor de grens over gaat is het van belang de juiste spullen bij je te hebben. Bijvoorbeeld het meenemen van reflectievesten en een EHBO kit zijn in veel van onze omringende landen een verplichting, ook op de motor. Denk hierbij ook aan een reflectievest voor de duopassagier. Bij het ontbreken van een reflectievest of verbanddoos staan in sommige landen zelfs fikse boetes.

Veiligheidsvest

Mocht je onderweg stil komen te staan met pech dan is een veiligheidsvest verplicht in de volgende landen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië.

EHBO-kit

De EHBO set of verbanddoos is verplicht in de volgende landen: Bulgarije, Estland, Hongarije, Luxemburg, Oostenrijk, Slovenie, Slowakije, Tsjechië.

Extra bril

Ben je brildragend, dan is een reserve bril verplicht in Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Alcohol

Uiteraard is alcohol en motorrijden uit den boze maar in Frankrijk is het verplicht een alcohol- blaastest als motorrijder bij je te hebben!

Corona-toevoeging

LET OP!! In verband met Corona gelden er aangescherpte regels voor wat betreft het dragen van mondkapjes, in Duitsland zijn de FFP2 of de KN95 en de chirurgische mondkapjes verplicht gesteld, deze zijn anders dan de kapjes die we momenteel gebruiken in Nederland!