Bergisches land weekend prachtig weer, een bijzondere ervaring

Tja waar nou beginnen met het schrijven van een verslag over een weekend waar zoveel aan vooraf ging en over wat er allemaal gebeurde tijdens de reis……
Het begon met een wachtlijst, de reis was volgeboekt, Diana heeft toen voor haar, Marcel vV en Piet, alternatief verblijf gezocht gevonden en geboekt, geweldig we zouden met 21 personen op reis gaan.
Toen begon het sprookje van de kleine negertjes en “toen waren er nog maar”……. Diana haakte af, ze was haar trouwdag vergeten, de familie vond het eigenlijk wel fijn als zij erbij zou zijn, heel begrijpelijk, ze annuleerde haar kamer. Toen waren er nog maar 20, Thijs en Andries haakten af, toen waren er nog maar 18, Astid en Piet haakten af vanwege gezondheids issues, toen waren er nog maar 16 en “last but not least” Nico haakte af met een serieus gezondheidsprobleem, hij belandde zelfs in het ziekenhuis waar hij aflopen donderdag succesvol is geopereerd, toen waren er nog maar 15. Nico en allen die vanwege gezondheidsproblemen afhaakten beterschap !! niet getreurd we gaan terug naar het Bergisches land, zo mooi was het.  Zo vertrokken we afgelopen vrijdag met 14 personen (AJ, Anton, Bertus, Hendrike, Eddie, Fred, Jan M, Jesse, Joy, Lucas, Marcel vV,Olav, Piet S, en de schrijver dezes). Wil zou ons onderweg of in het Hotel treffen. Na ongeveer 100 km was er koffie met wat lekkers in een altijd geweldige Duitse Backerei, de rit was vrij vlak, ik vroeg me af Bergisches Land? waar zijn die bergen, nou die hebben we gezien aan het eind van de eerste dag, de gehele tweede dag en het eerste gedeelte van de derde dag. Hoe we die gezien hebben, Nou van dichtbij, Lucas weggetjes, smal, erg smal en heel erg smal, meestal verhard, soms met wat oneffenheden, soms met wat ontbrekende verharding, soms heel steil, het hele weekend, prachtige vergezichten, langs de maisvelden, heel mooi, maar soms heel spannend… Tot twee keer toe van heel dicht bij, dat was natuurlijk niet de bedoeling en de hoofdrol spelers daarin hebben naast wat blikschade alleen egoschade opgelopen. Alhoewel AJ helaas met een herinnering thuiskwam op zondag, een pijnlijke voet. Hopelijk is dat snel weer in orde AJ. Het Hotel waar we verbleven was super voor elkaar, mooie kamers gezellige bar, heerlijk eten en een super ontbijt, niets mis mee en als je dan in de morgen de rolluiken optrekt en je ziet zonneschijn is je dag weer goed. De eerste dag waren we om 17:00 uur in het Hotel en toen we aan de borrel zaten kwam de regen, alleen die avond overigens. Zaterdag was het een beetje bewolkt, 244 km op de klok, een hele hele lange dag, wel prachtig maar voor mooi te veel uitdaging voor 1 dag. We gingen weer gezellig aan de borrel, kregen er zoutjes bij, gingen lekker eten en het was nog lang gezellig. Zondag was het helemaal super motorweer, heerlijk, nauwelijks wind en strak blauw. Maar eerst moest even naar de Formule 1 gekeken worden. Wat hebben we allemaal genoten van het weekend. O ja vergeet ik te vermelden Wil is de tweede dag naar een spoorwegmuseum geweest (zie foto’s) en volgens hem een aanrader. Toercommissie Lucas (reisleider) Jan Mook en Bertus bedankt voor het organiseren en de begeleiding.

Walter

Via deze link zijn alle foto’s van Bergisches Land weekend te bekijken.