Winterkost was keurig op tijd

In de middag van zondag 15 oktober 2023 mochten 20 Flinten verdeeld over 17 motoren zich in elkaars gezelschap verheugen op het rijden van de traditionele Winterkostrit.
De aanhoudende regenbuien van de voorgaande dagen lieten zich verjagen door een dagje puur Nederlands herfstweer; verspreide buien in een grijs hemelgewelf. Soms zelfs afgewisseld met nazomerse zonneschijn.
De winterjas en de dikkere handschoenen moesten eindelijk toch nog uit de kast, ook voor de duo-passagiers.
De uitgezette route voerde ons door noordoost Drenthe om via de punt van Groningen nog even een bezoekje te brengen aan onze oosterburen. Om daarna weer via de Drentse wegen noordelijk te trekken op weg naar de winterkostafspraak.
We mochten ons laven aan een brede verscheidenheid van wegvarianten. Waarbij de hevige regenval in de eerdere dagen waarschijnlijk veel van de landbouwrestanten op de kleinere wegen had weggespoeld. Een welkome bijkomstigheid van de regenval! Van echte overlast door vallend blad mochten we nog niet spreken. Ik denk dat niemand dit als een gemis zag.
De wegomlegging binnen een wegomlegging bracht onze route-planners niet in verwarring.
In on-road overleg werd een alternatief traject ingevoegd waarbij de grote lijn van het plan behouden bleef. Zo arriveerden we iets vroeger dan voorzien bij eetcafé Alinghoek in het wonderschone Drouwen. Het parkeervoordeel van de motorfiets kwam daar ruimschoots tot zijn recht. Je kan zo’n ding echt overal kwijt! Ook wanneer daar vrijwel alle zalen bezet zijn.
Bij de Alinghoek werden de deelnemers herenigd met de autogasten en de veteranen van de club.
Zo schoven in totaal zo’n 38 clubgenoten aan voor het winterkostbuffet, een drankje en een gezellig verhalenfestijn.
De club bood daarbij de leden het eten aan.
In samenspraak werd bij een drankje vastgesteld dat tijdens deze rit er zéér zeker sprake was van één vervelende regenbui. De overige (één of twee) natte wolkjes zullen ook in de geschiedenis verdampen (of wellicht in de verhalen in omvang gaan groeien).
De erwtensoep en/of de bonensoep vergezeld van stokbrood en/of roggebrood bracht de verhalen van dit afgelopen seizoen naar boven. Waarbij de gesprekken zich moeiteloos begonnen de bewegen naar de plannen voor de nabije toekomst.
Na nogmaals opscheppen met extra brood en beleg begonnen rond zes uur begonnen de eerste leden huiswaarts te keren.
We mogen dan ook terugkijken op een bijzonder fraaie en sfeervolle Winterkostrit 2023.
Ook samengevat met: “Het was weer een gezellige middag en lekker soepie gehad!”.
Nu door naar de jaarvergadering en de openingsrit van 2024.
Verslag door Nieck
Via deze link zijn alle foto’s van de winterkost rit te bekijken.